Втори футболист на Легия с коронавирус

Вижте какво съобщиха от Варшава

Втори футболист на Легия с коронавирус

Полският шампион Легия (Варшава), който във втория квалификационен кръг на Шампионската лига трябва да приеме Омония (Кипър), обяви, че втори човек от техния клуб е дал положителен тест за COVID-19.

За Легия може да се отворят неочаквани проблеми, след като снощи Слован (Братислава) не успя да изиграе мача си от 1-ия кръг срещу Клаксвикар (Фарьорските острови) и най-вероятно ще трябва да приеме служебна загуба.

Словаците пътуваха до островите в Северния Атлантик, но се оказа, че играч от мъжкия тим е с коронавирус.

След това трябваше да дойдат юношите (старша възраст), но и при тях имаше положителна проба. Чака се окончателното решение на УЕФА по случая.

Първоначално мачът трябваше да се състои на 19-и август, след което гостите бяха поставени под карантина от местните власти.

"Искаме да информираме, че при втория PCR-тест за коронавирус имаме един положителен резултат на един от нашите футболисти“, се казва в съобщение на клуба, без да се цитират имена. Тестът е направен на 21-и август.

В Легия имаше още един футболист, който е дал положителна проба на 17-и август, след което е изолиран, а на 19-и в деня на мача с Линфилд (Северна Ирландия) същият човек е бил с отрицателен тест.

Правилата на УЕФА казват, че мачовете могат да се играят при условие, че местните власти не изискват голяма група играчи или целият отбор да влязат в карантина при положителен тест на един или двама души.

По повод неиграния мач между фарьорския шампион и Слован (Братислава), човек от УЕФА обяви:

"Отложеният мач не може да бъде изигран и въпросът вече е предаден на контролния, етичния и дисциплинарния орган на УЕФА, за да бъде взето решение в съответствие с приложение I от Правилника за турнирите", казаха от Европейската централа.

Първоначално УЕФА поиска Слован да изпрати списък с футболисти, които са дали негативен тест на две проверки. Такъв бе представен, но при пристигането на хората от Братислава в Торсхавън, отново имаше две положителни проби.

Вече имаше една служебна победа на базата на невъзможност да се играят мачове и това стана причина Линфилд (Северна Ирландия) да преодолее Дрита (Косово) след два положителни COVID-19-теста.

Гуардиола готви изненада на Анчелоти

Те ни познават и трябва да бъдем внимателни, призна Пеп

Още лоши новини за Байерн

Гнабри под въпрос за реванша с Арсенал

Шоу с два обрата в Париж, Барса докосва полуфинал (ВИДЕО)

Мбапе неузнаваем на "Парк де Пренс"

В Мадрид: Атлетико взе минимален аванс срещу Борусия (ВИДЕО)

Симеоне с победа №50 в ШЛ след 2:1 над Дортмунд

Няма пряка терористична заплаха за ПСЖ – Барса

Това обяви говорител на френското правителство

Лапорта: Не бих заменил играч на Барса за такъв от ПСЖ

Вижте какво заяви президентът на каталунците

УЕФА няма да отменя мачовете в Шампионска лига

В Нион наясно с терористичните заплахи

Тухел: Сезонът не е загубен

„В момента Арсенал е най-силният отбор във Висшата лига“, смята треньорът на Байерн

Санчо: Очаквам с нетърпение мача с Атлетико

„Няма да се крием от никой“, посочи съотборникът му Нико Шлотербек

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки