Сензациите в пресата: Левски се колебае за сина на шампион с ЦСКА

Асен Караславов си тръгва от Ботев, Локомотив чака юноша на Рома и още…

Сензациите в пресата: Левски се колебае за сина на шампион с ЦСКА

Сензациите в пресата днес, неделя, 23.08.2020 година:

„Тема спорт“: Левски се колебае за каращ проби

В Левски още не са взели решение дали да задържат или освободят каращия проби Алекс Петков. 21-годишният централен защитник, който може да бъде използван и като дефанзивен халф, пристигна на "Герена" в началото на седмицата. Младокът е син на бившия национал и шампион с ЦСКА Милен Петков. До края на изминалата кампания правата на Алекс се държат от шотландския Хартс, в който преминава през 2016-а от школата на Черно море. През пролетта той е лекувал тежка контузия. Възможно е Георги Тодоров да удължи тестовете на играча, макар че първоначалната договорка между двете страни бе те да продължат 7 дни. Днес може да настъпи някаква развръзка по евентуалното идване на Радослав Цонев на "Герена". 25-годишният халф трябва да се яви за старта на подготовката на изпадналия от италианския елит Лече. През миналата кампания юношата на сините бе под наем в Монополи. От Левски искат да вземат полузащитника или като преотстъпен, или като свободен агент. Ради има договор с Лече до другото лято. На "Герена" продължава да тренира брат му Борислав. Той обаче чака развръзка на казуса си с бившия си клуб Интер Запрешич - двете страни се съдят за пари. Когато това се случи, той ще подпише с Левски. Със сините в началото на следващия месец ще парафира и нападателят Валери Божинов, който също води подготовка под ръководството на Георги Тодоров.

„Меридиан мач“: Караславов си тръгва от Ботев
Асен Караславов със сигурност ще напусне Ботев (Пд). Дългогодишният футболист и служител на клуба, който към този момент се води прокурист на „канарчетата“, ще бъде засегнат от промените. Припомняме, че в петък се проведе Общо събрание на Ботев, а на него беше взето решение да се промени Съветът на директорите. Досегашните членове бяха освободени, след като подадоха оставки, а на техните места бяха избрани - Радослав Кошински (председател), Тервел Златев (изпълнителен директор) и Борис Гиздаков (член). Караславов няма да е единственият служител, който ще напусне клуба. Според запознати Тервел Златев вече е размахал лист с набелязани служители за гонене.

„Тема спорт“: Локо Пд чака юноша на Рома, играл в Панатинайкос
Спортният директор на Локо Пловдив Георги Иванов-Гонзо обяви, че в следващите дни се очаква привличането на още един нов играч - нападател. Той обаче не пожела да разкрие повече подробности. Според запознати това е 24-годишният шведски нападател от косовски произход Валмир Бериша. Той е юноша на Рома, като в кариерата си е играл и за Панатинайкос. Очаква се играчът да приключи окончателно отношенията си с румънския Киндия Търговище и тогава да дойде на "Лаута".

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки