НА "ВАСИЛ ЛЕВСКИ": Арда подчини ЦСКА 1948, Коконов нокаутира "червените" със зрелищен гол! (СНИМКИ+ВИДЕО)

Червените допуснаха първа загуба за сезона, кърджалии влязоха в топ 5

НА "ВАСИЛ ЛЕВСКИ": Арда подчини ЦСКА 1948, Коконов нокаутира "червените" със зрелищен гол! (СНИМКИ+ВИДЕО)

Арда (Кърджали) победи с 2:0 ЦСКА 1948 като гост в последния мач от програмата на третия кръг в efbet Лига. Гостите отбелязаха по един гол в двете полувремена, като особено вторият беше впечатляващ, след като Иван Коконов прати кълбото в мрежата със задна ножица.

Домакините започнаха активно мача и опитаха бързо нападение отдясно, но центрирането на Галин Иванов бе блокирано от бранител на Арда. След това топката бе центрирана отдясно от Деян Лозев, а Спас Делев нанесе удар, но той бе анемичен и Наумов спаси топката.

Гостите откриха резултата след груба грешка при изнасяне на топката от футболистите на ЦСКА 1948 в 14-ата минута. Иван Коконов получи пас в средата на терена и прехвърли бранителите на "червените", намирайки Спас Делев. Бившата звезда на ЦСКА остана "очи в очи" с Даниел Наумов и с десния крак матира стража на домакините - 1:0 за тима от Кърджали.

Четири по-късно Мартин Камбуров бе намерен след центриране отдясно,овладя и стреля от въздуха, но Матеус Леони блокира пътя на топката. Домакините изнесоха играта в половината на кърджалии след допуснатия гол, но в дебютните минути след гола на Арда положенията пред вратата на Васил Симеонов липсваха.

Васил Шопов намери Галин Иванов в наказателното поле на Арда, Иванов опита задна ножица от много сложна позиция и топката логично отиде аут. В 29-ата минута домакините имаха претенции за дузпа. Топката бе центрирана отдясно в наказателното поле на Арда от Венци Василев. Даниел Младенов игра с глава, а Емил Стоев направи контакт с Галин Иванов, но реферът Радослав Гидженов не посочи бялата точка.

В 33-ата Васил Шопов отправи изстрел, но той бе блокиран. Милен Стоев не успя да изчисти добре и подаде към Денислав Александров, който не се посвени и стреля от дистанция, а Симеонов с една ръка боксира в корнер след зрелищна намеса.

Три преди края на първото полувреме Светослав Ковачев открадна топката след неразбирателство в отбраната на ЦСКА 1948. С едно движение Ковачев финтира Венцислав Василев и Симеон Петров, но ударът му от границата на наказателното поле на домакините премина край левия страничен стълб на Наумов.

Четири минути след почивката Серкан Юсеин стреля много силно от средно-далечна дистанция, но стражът на Арда боксира ефектно в ъглов удар. Две по-късно Даниел Наумов се намеси решаващо след центриране отдясно на Деян Лозев, за да не позволи топката да отиде в непокрития Иван Коконов.

 

В 59-ата минута от срещата Арда удвои актива си. Гостите създадоха контранападение, а Емил Мартинов изведе Матеус Леони в наказателното поле на ЦСКА 1948. Той стреля, но Наумов блокира удара, а Иван Коконов със задна ножица прати топката в опразнената врата на домакините.

Колебливите действия в защитата на ЦСКА 1948 продължиха с пълна сила, а в 69-ата минута Симеон Петров от ЦСКА 1948 сбърка вдясно, за да може Спас Делев да открадне топката. Той влезе в наказателното поле на домакините и стреля диагонално с десния крак, но Наумов изби в ъглов удар.

В 71-ата минута Галин Иванов центрира топката отдясно в наказаетлното поле на Арда. Мартин Камбуров се освободи от опеката на отбраната на гостите и стреля с глава, ала топката се отклони в левия страничен стълб на Симеонов.

Така Арда събра пет точки и се изкачи до петото място в класирането без загуба до момента, докато "червените" останаха с две точки и са на 11-то място пред Левски.

ЦСКА 1948 - Арда 0:2
0:1 Делев 14
0:2 Коконов 59

Стартови състави:

ЦСКА 1948: Наумов, Савов, Василев, Пиргов, Атанасов, Юсеин, Шопов, Иванов, Александров, Младенов, Камбуров

Арда: Симеонов, Стоев, Ганев, Делев, Ковачев, Коконов, Руменов, Лозев, Леони, Мартинов, Крумов
Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки