Сензациите в пресата: ЦСКА не търси нов спортен директор, остава с настоящите шефове

Предложиха Сашо Тонев на Славия, трансфер на Кери може да има след паузата, Берое уреди нападател и още…

Сензациите в пресата: ЦСКА не търси нов спортен директор, остава с настоящите шефове

Сензациите в пресата днес, вторник, 25 август 2020 година:

„Меридиан мач“: Предложиха Сашо Тонев на Славия

Бившият национал Александър Тонев бе предложен на Славия. Има голяма вероятност доскорошният футболист на Ботев (Пловдив) да облече бялата фланелка. В момента той е свободен агент, но се опитва да си уреди трансфер в чужбина. Тонев преговаря със скромния унгарски Кишварда, който в момента е на предпоследно място във временното класиране на елитната група. Юношата на ЦСКА има солидна кариера зад граница, като тръгна от Лех Познай, след което премина през Астън Вила и Селтик. Тонев игра още в италианските Фрозиноне и Кротоне, преди да се върне в България. 30-годишният Тонев игра един сезон за Ботев (Пловдив), но договорът му не беше продължен, като от клуба обявиха, че ще правят подмладяване. Интерес към офанзивния футболист имаше и от ЦСКА 1948, но двете страни не намериха общ език. В Славия търсят нови попълнения, след като се разделиха с част от най-добрите си играчи от миналия сезон. Известно е, че преди броени дни Георги Йомов премина в ЦСКА. 

„Тема спорт“: Берое финализира трансфера на нападател
Ръководството на Берое ще привлече още един футболист до края на седмицата, информира „Тема Спорт“. Старозагорци са в напреднали преговори с играч от португалски клуб. Ако всичко се развие според очакванията, то до няколко дни футболистът трябва да пристигне у нас и да подпише договора си. Очакванията преди домакинството на Ботев Враца пък са в групата на треньора Димитър Димитров – Херо да попадне новото попълнение Ерсон Кукула. Мачът е в петък от 21,00 часа в Стара Загора. На Кукула се възлагат големи надежди да замени достойно преминалия в ЦСКА 1948 ветеран Мартин Камбуров. 

„Меридиан мач“: ЦСКА не търси нов спортен директор

ЦСКА няма да прави промени в структурата си и ръководството си, научи „Меридиан Мач“. Въпреки че спортният директор Кристиано Джарета напусна клуба и започна работа в Уотфорд, на неговия пост няма да бъде търсен заместник. Италианецът бе основно в ролята на съветник на собствениците, представител на клуба на някои престижни форуми, както и съдействаше за някои наистина качествени трансфери - входящи и изходящи. Така ЦСКА ще остане с настоящите шефове. Пламен Марков е изпълнителен директор на клуба, Трифон Попов е финансов шеф, а Димитър Пенев - почетен президент. Сериозни правомощия има и Стойчо Стоилов, който е главен мениджър и движи селекцията на „червените“. Междувременно Кристиано Джарета започна ангажиментите си към изпадналия от Висшата лига Уотфорд. Миналата седмица той публикува снимка на своя багаж, с който е заминал за Англия, а след това качи и снимка от тренировъчния комплекс на Уотфорд. Англичаните все още не са обявили официално назначението му, но той е постигнал пълна договорка със семейство Поцо, с което е близък още от престоя си в Удинезе.

„Меридиан мач“: Развитие за Кери може да има след паузата
ЦСКА все пак може да се раздели с Греъм Кери. Това обаче е възможно да се случи по време на паузата в първенството заради мачовете на националните отбори в Лигата на нациите. В неделя „червените“ приемат Славия, а след това има 2 седмици пауза до гостуването им на Черно море. Интерес към Кери има най-вече от шотландския Дънди Юнайтед. ЦСКА е склонен да се раздели с ирландеца, но само срещу трансферна сума, тъй като той има договор за още година. Така клубът ще спечели от него пари. На „Армията“ привлякоха Георги Йомов за негов заместник.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки