КРАЙ НА МЪКИТЕ: Роналдиньо вече е свободен

Двамата с брат му ще трябва да платят над 200 000 долара заради фалшивите паспорти

КРАЙ НА МЪКИТЕ: Роналдиньо вече е свободен

След 5-месечно задържане заради опит да влезе в Парагвай с фалшив паспорт, Роналдиньо вече е на свобода.

Съдия Густаво Амария освободи и брата на легендарния футболист - Роберто де Асис Морейра, който също прекара един месец в затвора и още четири месеца под домашен арест в хотел в столицата на Парагвай заради същото обвинение.

40-годишният бивш световен шампион "е свободен да пътува до която държава пожелае, но е длъжен да ни информира, ако промени постоянния си адрес за период от една година", каза съдията, цитиран от bTV.

Облечен в дънки, черна барета и черна тениска, Роналдиньо прие с усмивка всички условия по освобождаването си, сред които и глобата в размер на 90 000 долара за нанесени щети.

Брат му, който е и негов бизнес мениджър, трябва да плати 111 000 долара.

Прокурорите не вярват, че самият Роналдиньо е участвал във фалшифицирането на парагвайските паспорти, но са убедени, че той е бил наясно, че те не са истински.

Братята пристигат в Парагвай на 4 март заради участие на носителя на "Златната топка" за 2005 г. в събитие в подкрепа на деца в неравностойно положение.

Два дни по-късно бразилците са арестувани, след като става ясно, че са използвали фалшиви паспорти. Задържани са в затвор в Асунсион, където на 21 март Роналдиньо отпразнува рождения си ден.

Впоследствие са пуснати под домашен арест и повече от четири месеца не можеха да напускат луксозен хотел в парагвайската столица. Гаранцията на Роналдиньо бе в размер на 1,6 млн. долара.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки