Върба: В България има 3-4 отбора на европейско ниво (ВИДЕО)

„Очаква ни тежък, но интересен сблъсък“, каза треньорът на Лудогорец за мача с Мидтиланд

Върба: В България има 3-4 отбора на европейско ниво (ВИДЕО)
„В квалификациите за Шампионската лига няма как да си избираме съперници. Винаги отборите са трудни и тежки, защото са спечелили титлите в своите страни.“

Това каза наставникът на Лудогорец Павел Върба по повод домакинството на Мидтиланд от втория квалификационен кръг на най-престижния клубен турнир в Европа. 

„Знаем, че съперникът е тежък. Техният минус е, че досега са играли само контролни срещи. Но те са професионалисти и знаят какво да правят. Гледах доста техни мачове - това е един много класен отбор. Предимство е, че играем вкъщи, но не е добре, че няма публика”, посочи Върба и припомни голямата цел на разградчани.

“Аз и Лудогорец сме участвали в групите на Шампионската лига и ще се радвам да преживеем това отново”, каза чешкият специалист и коментира отсъствието на голямата звезда на датчаните Eвандер.

„Той е ключов и много силен футболист. Но не мисля обаче, че Мидтиланд няма с кого да го замени. В последните два мача без негово участие се справиха добре. С него и без него ни очаква страшно тежък мач.”

„В момента се правят промени в Лудогорец. Радостен съм, че клубът привлече тези играчи. За краткото време се справят много добре. Последните три мача бяха доста позитивни, дано продължим така.“

„Смея да твърдя, че в България има 3-4 отбора на добро европейско ниво. Датският тим е тежък съперник, но българските отбори имат качества и това ще се види скоро. Мислим за Мидтиланд.“

„Знаем, че скандинавските отбори са добре организирани, тренирани и много здрави физически. Техните водещи състави често играят в групите на Шампионска лига и Лига Европа. Амбициите и на двата отбора са еднакви, така че ще ги следваме докрай. Подготвени сме за тежък двубой. Всички знаем, че играем са,п един мач, което малко усложнява нещата. Както ние, така и противникът ще бъдем подсигурени в защита и ще се опитаме да принудим другия да направи грешка, за да я накажем. Според мен мачът ще е доста интересен”, прогнозира Павел Върба.

Етър съобщи имената на още звезди за юбилея

Вижте кои ще участват в празника по случай 100 години футбол във Велико Търново

България U15 с реми срещу Косово (ВИДЕО)

Две дузпи и 1:1 в контрола, играна в Прищина

Разкритие: БФС помага на Етър

Централата ще финансира поставянето на осветление на новия тренировъчен

Козирката на „Армията“ вече е в историята (ВИДЕО)

Вижте подробности

Левски обяви програмата си до дербито

Вижте какво съобщиха „сините“

Двама основни футболисти се връщат в строя на Локо (Сф)

Валентин Николов и Мики Орачев подновиха тренировки

Официално: Глобиха Пирин и Хебър с по 2 бона

Вижте всички решения на Дисципа

Крумовград с контрапозиция: До персоната с изявен статут...

"Недоумяваме каква е тази драма заради желанието ни да играем по-близо“

Митков в Левски до 2027 година

"Сините" се обвързаха с големия си талант

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки