НА ОСТРОВА: Бащата на Меси е в Манчестър, Лео признал на Неймар за Сити

„Гражданите“ са готови да платят над половин милиард за 33-годишния аржентинец

НА ОСТРОВА: Бащата на Меси е в Манчестър, Лео признал на Неймар за Сити

Манчестър Сити е големият фаворит за аржентинския маестро Лионел Меси, който пожела да напусне Барселона, пишат английските медии.

Според последните информации бащата на 33-годишния футболист Хорхе Орасио Меси вече е пристигнал в Англия, за да уреди трансфер, а „гражданите“ са готови да платят умопомрачителната сума от половин милиард паунда.

Това ще се наложи, ако Барса не пусне Лео без пари, както иска самият играч, позовавайки се на клауза в договора си.

Според нея, той може да напусне като свободен агент всяка година до 10 юни, без съгласието на клуба.

От „Ноу Камп“ претендират, че срокът на това споразумение е изтекъл, но в контракта е вписано още, че то влиза в сила след финала на Шампионската лига.

Заради пандемията от коронавирус той бе отложен и се проведе през този месец и според Меси сроковете трябва да бъдат удължени съобразно това.

Естествено, юридическият отдел на Барселона не е съгласен и нищо чудно да се стигне до съд.

От Манчестър Сити обаче са уведомили аржентинеца, че са готови дори да го откупят срещу 500 млн. паунда и да му предложат договор за два сезона с годишна заплата в размер на 90 млн. паунда.

От ESPN пък твърдят, че още преди официално да информира Барселона за решението си да напусне Меси се е обадил на бившия си съотборник Неймар, за да му каже, че отива на „Етихад“, за да работи отново с Пеп Гуардиола.

Двамата бяха заедно в Барселона и написаха една от най-славните страници в историята на клуба.

Другият кандидат за подписа на Меси е италианският Интер, тъй като ПСЖ и Манчестър Юнайтед се отказаха да наддават за шесткратния носител на „Златната топка“.

Къде ще продължи кариерата си Лео, ще стане ясно до края на трансферния прозорец, а посетителите на Novsport.com могат да гласуват по темата в новата анкета на сайта.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки