ОФИЦИАЛНО: Отложиха мач от Лига Европа заради петима с COVID-19

УЕФА ще насрочи нова дата за срещата между Макаби (Хайфа) и Железничар (Сараево)

ОФИЦИАЛНО: Отложиха мач от Лига Европа заради петима с COVID-19

Мачът от турнира Лига Европа между Макаби (Хайфа, Израел) и босненския Железничар (Сараево), който трябва да се играе днес, е отложен, след като петима футболисти на гостите са дали положителен тест за коронавирус при пристигането си в Израел.

Министерството на здравеопазването предупреди граничните власти на Израел да бъдат максимално прецизни с изследванията на босненските играчи, след като шестима техни футболисти още на територията на Босна и Херцеговина са били с положителна проба за коронавирус. Сега нови петима са установени на летището в Лод.

"Тези резултати означават, че има активно огнище на коронавирус в отбора и следователно провеждането на мача Макаби Хайфа- Железничар така, както е планирано, представлява опасност за здравето на всички, които вземат участие", коментира професор Итамар Грото, генерален директор на агенция към министерството на здравеопазването.

Той потвърди, че отборът на Железничар може да се върне незабавно с чартърния си полет в Босна и Херцегвина, ако желае това, съобразно предписаните мерки за такива случаи.

Макаби (Хайфа) и изпълнителният директор на футболната федерация на Израел Ротем Камер обявиха, че най-вероятно УЕФА ще насрочи срещата за друга дата.

Ако новата дата съвпада с ангажимент във вътрешния календар, то съответната национална федерация ще се съобрази с това.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки