Тити: Може ли да си представите Сираков да продаде мач? (ВИДЕО)

„Заплатите в Левски са платени със заем от Стойне Манолов“, призна Папазов

Тити: Може ли да си представите Сираков да продаде мач? (ВИДЕО)

Заплатите за месец март, които футболистите на "Левски" получиха в началото на август, са изплатени чрез заем от собственика на "Царско село" Стойне Манолов.

Това разкри членът на Надзорния съвет на "сините" Константин Папазов.

Преди два дни на пресконференция баскетболният треньор заяви, че въпросният краткосрочен заем в размер на 199 999 лв. е даден от неговата собствена фирма. Сега обаче той внесе повече яснота, като уточни, че добрият му приятел Стойне Манолов му дал назаем половин милион лева за закупуването на имот. Сделката за земята обаче е била замразена и затова Папазов решил да помогне на "Левски", който вече чакал пари от продажбата на Иван Горанов в "Шарльороа".

"Имам много близък приятел, по-възрастен от мен и по-мъдър. Това е Стойне Манолов. С него имаме сериозни бизнес отношения през последните няколко години.", започна Папазов в предаването "Тази сутрин" на bTV.

"Преди 45 дни при мен дойде един приятел с предложение да купим земя. Отидох при Манолов да го моля за заем и той ми даде половин милион лева. Впоследствие обаче сделката за имота се отложи."

"На 30 юли сме се договорили с "Шарльороа" за продажбата на Иван Горанов. На 3 юли Наско Сираков влезе в съблекалнята и каза на момчетата, че преди 31 юли за пари не можем да говорим. Това беше причината на 31 юли половин час преди края на работния ден да решим да дадем пари на играчите", обясни Тити, който вярва, че е взел най-правилното решение, като е дал част от взетите назаем пари от Манолов за заплатите на футболистите.

Смятал е, че за десетина дни всичко ще остане в тайна. Наско Сираков е бил запознат откъде Папазов вади парите за моментното потушаване на напрежението в съблекалнята.

"Заплатите са 233 хиляди лева за 2 месеца - за март и април. Те не бяха получавали пари от февруари. Аз смятах, че за 10 дни няма да стане нищо. Наско Сираков бе запознат с моите действия и дори каза, че Стойне Манолов ще се сърди много, ако изтече информация."

Папазов се чувства предаден, тъй като е казал цялата истина само на председателя на Националния клуб на привържениците на "Левски" Степан Хиндлиян: 

"Манолов пита и знаеше, че сделката е временно замразена. Излъгах го. Само на Степан Хиндлиян казах истината и той направи този панаир. Ако акциите бяха в Тръста, щях да бъда героя в съблекалнята", смята баскетболният треньор.

Папазов категорично отрече загубата на "Левски" от "Царско село" с 0:1 през миналия уикенд да е била заради дадения от Стойне Манолов заем.

"Това е световна глупост, пошлост. Аз с елементарщина не се занимавам. "Левски" падна спортно-технически. Може ли да си представиш, че Наско Сираков ще продаде мач? Категорично не. Няма договорка между нас и Царско село", отсече разгорещено Константин Папазов, а относно дарението от Делян Пеевски, той уточни: 

"Тогава той се е свързал с Павел Колев чрез свой адвокат. Вероятно пак ще помогне, ако се наложи."

Папазов дори е готов да даде своите акции в размер на около 31% на депутата от ДПС, ако той прояви интерес: 

"Прекалено се демонизират някои хора в държавата. Дали съм човек на Пеевски? Аз съм човек на моите родители. Човек съм на моето семейство и имам волята да гледам всеки в очите, защото никога не съм зависил от никого. Моята църква беше Георги Илиев и никога не съм се срамувал да го казвам. Няма човек, който да е хипернезависим. Не съм (човек на Делян Пеевски), но бих станал с голямо удоволствие, за да помогна на "Левски". Нека касата на "Левски" бъде пълна, пък който иска да ме плюе", каза още Тити Папазов.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки