Меси отказа среща с Бартомеу, ще тренира с Барса

Хаосът на „Ноу Камп“ е пълен

Меси отказа среща с Бартомеу, ще тренира с Барса

Хаосът в „Барселона“ е пълен!

Феновете протестират пред клубната база, президентът Хосеп Мария Бартомеу чака Лионел Меси за среща, но напразно, а аржентинецът се срещна тайно със своя съотборник Луис Суарес.

Нападателят гледа все по-сериозно към изхода на „Камп Ноу“.

Всичко към днешна дата сочи, че великият №10 на каталунците е пред трансфер в „Манчестър Сити“.

Няколко аржентински медии обявиха, че неговият баща Хорхе вече е на Острова, за да води преговори с „гражданите“. На свой ред бразилският журналист Хорхе Никола от ESPN съобщи, че Меси вече е признал пред своя приятел Неймар за следващия му ход - да се събере с Пеп Гуардиола в „Сити“.

В четвъртък испанският „Марка“ обяви, че Бартомеу чака мегазведата за разговори, но 33-годишният футболист няма никакво намерение срещата да се осъществи. Въпреки това, плановете на играча са той да се появи на клубната база в събота, за да направи задължителните PCR тестове. Желанието на Меси е в понеделник да започне тренировки с каталунците с новия треньор Роналд Куман.

Това съвсем не означава, че аржентинецът е преосмислил решението си. Меси ще изчака търпеливо развръзка, а дотогава не иска да създава излишно напрежение в клуба. Такова обаче вече има, след като гневни привърженици обсадиха „Камп Ноу“.

Стотици фенове поискаха оставката на Бартомеу и издигнаха плакати в подкрепа на своя голям любимец. Те бяха зорко охранявани от полицията.

Президентът пък заяви, че е готов да подаде оставка, ако Лионел Меси излезе и заяви публично, че именно той е големият проблем, заради който иска да си тръгне.

На фона на трансферната сага, новият шампион на Европа „Байерн“ няма намерение да стане част от истерията. Изпълнителният директор на баварците Карл-Хайнц Румениге даде да се разбере, че клубът не може да си позволи подобен ход.

„Не можем да плащаме на играч от такова ниво - обясни Румениге, цитиран от „Труд“. - Това не е част от политиката и философията ни. Честно казано, тази новина ме натъжава. Меси написа историята на този клуб и по мое мнение трябва да прекрати кариерата си там. Има обаче вътрешни и лични неща, които не знам. Затова няма да се меся.“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки