Левски няма място за отстъпление на "Огоста"

„Сините“ имат само точка преди днешния мач, новакът Монтана е с 5

Левски няма място за отстъпление на "Огоста"

Закъсалият Левски няма повече накъде да отстъпва.

Тази вечер от 19:00 часа сините гостуват на новака в елита Монтана.

Преди мача на "Огоста" домакините не познават вкуса на загубата този сезон и имат актив от 5 пункта след 2 ремита и една победа.

Тимът от "Герена" пък вече забрави какво е да спечелиш официален двубой. В последните си 6 срещи столичани стигнаха само до едно равенство, наредиха и 5 загуби.

С една точка те обитават дъното на класирането. И ако не спечелят и сега, то не само че столът на Георги Тодоров сериозно ще се разклати, но и отборът явно ще трябва да се преориентира към кампания, в която целта ще е оставане в елита.

Домакините са в добро настроение. Те ще преследват първи шампионатен успех над Левски в историята си. И докато не могат да се похвалят с добра статистика срещу столичани в първенството, то цифрите показват, че се намират в добра форма. Монтана няма загуба в официален мач от края на февруари. На 27.02 падна с 0:2 от ФК ЦСКА 1948 Сф в София. В следващите си 5 срещи обаче не загуби. Домакините не познават вкуса на поражението на "Огоста" от 9 ноември 2019-а - 0:2 Септември Сф.

Централният защитник на Монтана Стефан Цонков и крилото Николай Минков се завръщат в игра за домакините след наказание. Аут обаче е Владимир Айтов. Заради разтежение друг важен за отбора футболист - Борислав Балджийски, се готвеше на облекчен режим в началото на седмицата. От четвъртък обаче юношата на сините тренира на пълни обороти. Заради важността на срещата възпитаниците на Никола Спасов се качиха на лагер във Вършец и от курортното градче идват за мача на стадион "Огоста".

Проблемите пред Георги Тодоров продължават да се трупат един след друг. Снощи стана ясно, че треньорът няма да може да разчита на централния си нападател Найджъл Роберта. Нидерландецът отпадна заради травма на палеца, получена при 0:1 от Царско село на "Герена". Под въпрос до последно ще е халфът Илия Юруков, който в последните двубои играе ненапълно възстановен.

На вратата на сините ще е Николай Михайлов, а за играчите пред него има доста дилеми. Ако Юруков не може да започне, то като бекове ще действат завръщащият се след наказание Ивайло Димитров и Матео Стаматов, а в центъра на защитата ще са Живко Атанасов и Тома Даске. В халфовата линия пък ще бъде преместен Старокин, който ще си партнира със Стайн Спиерингс. Ако Юруков стартира, то Старокин ще е вляво на отбраната.

В предни позиции опциите не са много, след като другият централен нападател - Илия Димитров, се завръща след травма, а и не е играл този сезон. Затова по-вероятно е Тодоров да се довери на някой измежду Паулиньо и Станислав Иванов - единият ще е на върха, а другият зад него. Крила пък ще са Насиру Мохамед и Здравко Димитров.

Левски е опрян до стената и няма накъде повече да отстъпва. Само с победи сините могат да вдъхнат живец и сред феновете, от които се чака отново да започнат да пълнят клубната каса. А без игра това няма как да стане, пише „Тема спорт“.

Мачът Монтана – Левски днес е от 19:00 часа, пряко в ефира на Диема спорт, а по традиция Novsport.com ще го проследи на живо.

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

Александър Димитров: Илиан Илиев е много голяма личност

"Момчетата работиха много за тази победа", каза селекционерът на младежкия национален отбор

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки