Арсенал и Ливърпул вдигат завесата днес

Сюрреалистичен старт на новия сезон

Арсенал и Ливърпул вдигат завесата днес

От само себе си се разбира, че времената са се променили, откакто Ливърпул за последно спечели Къмюнити шилд през 2006-а.

И ако трябва откровено да отбележим, този турнир е традиционен, но се приема като една важна контрола, която няма голямо отношение към сезона, който въвежда.

Когато в крайна сметка настъпи новата кампания, ние ще бъдем в неизвестна територия, в непознат свят, където всичко изглежда възможно. И то не само защото Лео Меси уведоми Барселона, че иска да напусне. Ако има изобщо някаква цел на Къмюнити шилд, то тя е да предупреди феновете, почиващи в чужбина, и младежите, които обмислят завръщане в училище, че лятото е към своя край и е време футболът отново да заеме челното си място за вниманието на нацията.

Мачът между Арсенал и Ливърпул пристига по-малко от седмица след финала в Шампионската лига и 14 дни преди реалния старт на сезона. Това е много странно нещо, но в момента ние живеем в странни времена.

Просто попитайте феновете и почиващите в чужбина или младежите, които обмислят завръщане в училище.

Добавете фактите, че "Уембли" ще е празен, че следващата седмица има международна пауза и че трансферният прозорец ще затвори най-рано на 5 октомври, и имате сюрреалистичен старт на сезон.

Може да се твърди, че всяка форма на футбол е по-добра от нищо и вероятно е така, макар футболът, игран в стерилна среда, да е неприятен и безхарактерен, футболът никога няма да бъде същият или скоро отново ще бъде абсолютно същият? Сезон 2020/21 трябва да ни каже, а Къмюнити шилд ще ни подскаже...

А сега малко за мача. Както винаги, ще има изобилие от оптимизъм преди нов старт и особено за тези два клуба. Защото Арсенал изглежда надгражда някои обещаващи знаци под ръководството на Микел Артета, а Ливърпул на Юрген Клоп ще се опита по някакъв начин да се подобри след спечелената титла в рекордната кампания.

Къмюнити шилд понякога предлага лек поглед върху това, което предстои, но не винаги, пише "Тема спорт".

Ливърпул загуби сблъсъка през миналия сезон от Манчестър Сити, но след това ги изпревари с 18 точки във Висшата лига. Топчиите без съмнение ще имат увереност от факта, че победиха мърсисайдци в края на сезона, макар хората на Клоп вече да не играеха за нищо. И макар да знаят, че могат да се справят в еднократен мач с Ливърпул, те са наясно, че трябва още много работа, за да може тази огромна разлика от 43 точки да бъде компенсирана.

За мърсисайдци предизвикателството през този сезон е ясно - след като сложиха край на 30-годишното чакане, за да получат 19-ата си английска корона, сега трябва да подкрепят това с нов успех през този мандат и да се изравнят с рекордьора по титли Манчестър Юнайтед. Клас 2019/20 ще се циментира като един от най-големите отбори в историята не само на червените, но и на английския футбол. Най-добрите тимове изграждат ера на успех и точно това ще се опита да направи клубът от "Анфилд".

Ливърпул вече е в позиция, в която не се е озовавал в продължение на три десетилетия. Защото те ще бъдат отборът, който всеки ще се стреми да победи, а оставането на върха често се оказва по-трудно от достигането му. Къмюнити шилд със сигурност няма да е най-престижният турнир, спечелен от Клоп, но гладът за успехи вероятно се е засилил още повече в червената машина. Все пак това е купа, която двата клуба са вдигали по 15 пъти в миналото, а само Манчестър Юнайтед има повече - 21.

Предпоследният Гранада си тръгна с точка от Билбао (ВИДЕО)

След равенство 1:1

Късен автогол спаси Юве срещу Каляри (ВИДЕО)

Лацио удари Дженоа

Айнтрахт спечели с обрат битката за Европа (ВИДЕО)

Аугсбург падна с 1:3 във Франкфурт

Мениджърът на Ковънтри: Срещаме най-големия клуб в света

„За Манчестър Юнайтед е нормално да играе на това ниво“, смята Марк Робинс

Тен Хаг се прицели във ФА Къп

Вижте какво заяви мениджърът на Манчестър Юнайтед

Клоп: Имаме шанс, ако спечелим оставащите мачове

„Ливърпул е длъжен да покаже отново глад за победа срещу Фулъм“, смята мениджърът

Гуардиола: Не сме машини

Ерлинг Холанд е под въпрос за полуфинала с Челси

Александър-Арнолд: Ще се раздадем в оставащите мачове

„Нещата не зависят само от нас, но ние ще се постараем“

От Байерн: Гнабри и Сане са под въпрос за Реал

"Имам споразумение с клуба, то е съобщено и е в сила", посочи Тухел

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки