Заплахи за бойкот в Ботев преди мача в Кърджали

Арда с нов опит за историята

Заплахи за бойкот в Ботев преди мача в Кърджали

Футболистите и треньорите на Ботев (Пловдив) са отправили заплахи за бойкот на мачове.

Това разкри членът на Съвета на директорите на клуба Борис Гиздаков.

Той е и член на УС на Сдружение ПФК Ботев, което в момента е собственик на жълто-черните, след като придоби 60% от акциите на напусналия бос Георги Самуилов.

Гиздаков нарече играчи и наставници "организирана престъпна група".

Както е известно, през седмицата се проведе среща между новата управа и фенските структури, като имаше такава и с тима. 

Първоначално група фенове бяха против избора на Тервел Златев за изпълнителен директор и дори го изгониха от Коматево.

Впоследствие обаче след акционерното събрание това бе официализирано.

Вчера Борис Гиздаков разясни моментното състояние и осветли "войната" между новата управа и шефове, играчи и треньори, чиято група е водена от прокуриста Асен Караславов.

Те всички настояват Георги Самуилов да се върне и да продължи да е собственик на клуба. Нещо, което засега бизнесменът няма намерение да направи. Той ще продължи да помага, но само на школата.

Преди дни играчите и треньорите излязоха с декларация, че искат Самуилов да се върне и че Гиздаков всява разделение в жълто-черната общност, а сега Борис Гиздаков написа:

"Първата среща с лидери на фракции продължи три часа, но премина в коректен тон и след много дебати стана ясно, че няма съществени основания за обвинения срещу Тервел Златев, а професионализмът му бе признат от всички. Втората среща бе пълна катастрофа, вкараха ни в капан, който познатите ни организатори са готвели доста време. Главни изпълнители: Асен Караславов, Лилчо Арсов, Иван Бандаловски, Тодор Неделев, Лъчезар Балтанов, Славчо Шоколаров, Ферарио Спасов. Не бих желал в момента да влизам в подробности, но това беше организирана престъпна група срещу легитимния собственик и легитимното ръководство на клуба. Безпардонно и невъзпитано поведение за една неплатена заплата (от предишното ръководство), претенции за премии, заплахи за бойкот на мачове и др."

Междувременно нападателят на тима Антонио Вутов се завърна от Унгария, където си уреждаше трансфер. Той обаче не попадна в групата за гостуването на Арда днес, тъй като през седмицата не е водил тренировъчен процес с канарчетата. Изненадващото му напускане на лагера на жълто-черните породи напрежение. Знаеше се, че той опитва да си уреди трансфер в чужбина, като тръгването му за Унгария е станало без знанието на старши треньора Ферарио Спасов. Унгарският клуб се е надявал, че ще плати символична сума за играча, който имал принципна договорка с ръководството да не му правят сериозни спънки за трансфер зад граница.

Извън 18-те на Феро за визитата в Кърджали остана и контузеният Мишел Еспиноса. Вместо него в групата попадна младокът Димитър Пройчев. Мястото на Еспиноса в средата на терена ще бъде заето от Лъчезар Балтанов, който в двубоя с Берое остана резерва. Това ще е и единствената промяна по състава, която Феро се очаква да направи за двубоя с Арда, пише "Тема спорт". 

Домакините от Кърджали ще направят днес нов опит да влязат в историята като запишат първа победа в елита на своя стадион. В досегашните си два мача на „Арена Арда“ тимът регистрира две равенства. На старта на миналия сезон Арда извъртя 0:0 с Ботев Пловдив, а във втория кръг завърши 1:1 с Левски. На вече реновирания стадион кърджалийци приемат днес отново канарчетата. В предишния тур воденият от Николай Киров тим записа първи успех през кампанията, надигравайки новака ФК ЦСКА 1948 Сф с 2:0 след красиви голове на Спас Делев и Иван Коконов.

"Имаме още много работа по отношение на преходите от фаза защита в атака и обратното. Предстоят ни трудни мачове. Дано тази победа ни даде нужното самочувствие, защото състезателите ни имат качества", каза Белия. Той веднъж вече излезе с Арда срещу бившия си тим - Ботев Пд. На 29 юни в мач от плейофите кърджалийци биха канарчетата с 1:0 на стадион "Локомотив" в Пловдив.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки