НА „АРМИЯТА“: ЦСКА и Славия ще се доказват след вялата игра в Лига Европа

„Червените“ без Тиаго, хвърлят Йомов срещу бившия му тим, мачът може да е последен за Загорчич

НА „АРМИЯТА“: ЦСКА и Славия ще се доказват след вялата игра в Лига Европа

ЦСКА посреща Славия тази вечер от 21:00 часа на "Армията".

Червените няма да могат да разчитат на най-добрия си играч от началото на сезона - Тиаго, който се прибра в Португалия.

Съперниците имат много какво да доказват. Те са в доста деликатна ситуация след мачовете от първия квалификационен кръг на Лига Европа в четвъртък.

След измъченото и постигнато с много слаба игра 2:1 над малтийския Сирене от армейците се очаква извинение пред феновете чрез убедително представяне.

Това обещаха Стамен Белчев и отборът. Ще го поднесат ли по категоричен начин с играта си, или отново ще трябва да търсят оправдания, предстои да разберем тази вечер.

В Славия си посипаха главите с пепел след отпадането от албанския Кукеси. В опит да намалят напрежението дори си наложиха медийно ембарго, но е явно, че нещата при тях доближават точката на кипене.

Колкото и подценяване да е имало срещу малтийците, двубоят показа, че е необходимо Стамен Белчев да прави промени не само по единайсеторката, а и в начина на игра. Мудните действия трябва да бъдат заменени с повече бързина.

Отбраната напоследък е доста пропусклива. В нея се завръща Турицов, който не игра в четвъртък заради наказание. Тандем в центъра отново ще са Антов и Матей - двамата сериозно трябва да поработят върху синхрона си. Вляво ще е Мазику, който може да даде решения и в предни позиции.

Португалският халф на ЦСКА Тиаго няма да играе срещу Славия. Основният футболист в състава на Стамен Белчев има проблем с дясното коляно. Той се е прибрал в родината, където ще се подложи на възстановителни процедури за по-бързо подобряване на състоянието му.

В средата на терена ще са Юга и Санкаре. Пред тях Белчев трябва да реши дали да заложи на Белтраме, или на Йомов.

Привлеченият от Славия футболист е гласен за титуляр срещу бившия си тим, но в последния момент ще стане ясно дали ще действа на позицията зад нападателя, или ще атакува по фланга, пише "Тема спорт".

Стефано Белтраме разочарова с изявите си срещу Сирене. Той бе изтърпян 65 минути от Белчев, преди да бъде заменен от Санкаре.

Йомов се появи като резерва срещу Ботев Враца в миналия кръг и в четвъртък със Сирене, като се включи силно и в двете срещи. Той притежава отлична скорост и добър удар и може доста да разнообрази и изостри атаките.

От началото на кампанията белите се оказаха затрупани под лавина, вместо да са тази, която поваляше съперниците миналия сезон, достигайки до трето място. Тимът заема предпоследно място в класирането и напусна безславно Лига Европа.

Всичко това, както и раздялата с основни фигури и липсата на сериозна селекция накараха треньора Златомир Загорчич да намекне, че е готов да хвърли кърпата.

При поражение от ЦСКА специалистът може да си тръгне. Белите едва ли ще изненадат с избора на единайсеторка просто защото опциите на треньора са ограничени.

След този мач идва прекъсване за кратка почивка в първенството. Период, в който доста от нещата в съставите трябва да бъдат пипнати. В следващия пети кръг, след паузата в първенството, ЦСКА ще гостува на Черно море, а Славия приема Берое.

Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

"Герена" все по-близо до реконструкция, общината става собственик

Архитектурната комисия взе решение за прехвърлянето на стадиона Областната управа към общината

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

OФИЦИАЛНО: Големи буферни зони за ЦСКА - Левски

Вижте подробности

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

Етър е вековен!

Легендарния клуб на Велико Търново днес празнува 100 години

Левски и ЦСКА в дерби и на трансферния пазар

Чинонсо Офор от Арда е привлякъл вниманието на двата отбора

Лудогорец е на 90 минути от нов финал за Купата на България

Разградчани изковаха солиден аванс от 3:0 срещу Хебър в първия мач и реваншът изглежда протоколен

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки