Бусато: Сбъдната мечта е да играя в евротурнирите

Бразилецът има спасени и две дузпи в един мач, припомнят в родината му

Бусато: Сбъдната мечта е да играя в евротурнирите

Вратарят на ЦСКА Густаво Бусато бе с основна заслуга за елиминирането на малтийския Сиренс (2:1) в първия квалификационен кръг на Лига Европа.

29-годишният страж спаси дузпа на Да Силва в самото начало на второто полувреме, запазвайки резултата 0:0, а пред медиите в родината си той заяви, че е мечтал за подобен момент.

"Винаги съм искал кариерата ми да се развие така, че да играя за европейски отбор и да мога да участвам в Шампионската лига или Лига Европа. Да направя дебют в една от тези надпревари, като на всичкото отгоре спася дузпа, помагайки на тима си да спечели, е невероятно“, посочи стражът пред dairiodabola.br.

„Трудно е да се опишат такива чувства. Това е сбъдната мечта. Неизмерима радост е да премина на следващото стъпало. Нямам търпение за другия мач в Лига Европа. Скоро ще науча името на съперника", заяви Бусато по повод жребия за втория квалификационен кръг в надпреварата, който е утре от 14:00 часа в Нион.

През миналия сезон Бусато изигра 24 шампионатни мача за ЦСКА, като в 17 от тях запази мрежата си суха. Спасената дузпа срещу Сиренс накара бразилските журналисти да се разровят около него. Те разкриха, че не за първи път той отразява изстрел от бялата точка.

В полуфиналите за купата на щата Гоянао той парира две дузпи за неговия Апаресиденсе срещу Вила Нова.

Тогава Бусато разкрива, че го е направил благодарение на половинката си Даниела.

Съпругата му винаги му помагала в подготовката за мачовете, като по собствено желание разучавала кои играчи от съперниковия тим изпълняват дузпи и как точно го правят.

"Е, Даниела вече не помага на Бусато за това, защото в ЦСКА има достатъчно професионалисти, които се грижат вратарят да има тази информация, но си струва да се припомни старата история", пишат в Бразилия.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки