Сензациите в пресата: Холмар вече дал Левски на ФИФА, ЦСКА продава Тиаго

Феновете на Пирин искат главата на Фийни, той получава вот на доверие, ЦСКА 1948 умува за Петко Петков и още…

Сензациите в пресата: Холмар вече дал Левски на ФИФА, ЦСКА продава Тиаго

Сензациите в пресата днес, неделя, 30 август 2020 година:

„Меридиан мач“: ЦСКА продава Тиаго

ЦСКА най-вероятно ще продаде Тиаго Родригес до края трансферния прозорец. От лагера на „червените“ разкриха, че към португалеца има сериозен интерес от чужди клубове и сделката за халфа е все по-възможна. Тиаго, който стартира четвърти сезон на „Армията“, е оценен от сайта transfermarkt на 1,7 млн. евро. Заради пандемията обаче ЦСКА ще вземе в пъти по-малко за португалеца при евентуална сделка. 28-годишният халф, който беше върнат от Стамен Белчев в по-задни позиции, след като на „Армията“ пристигна Юнус Санкаре, остана без най-добрия си приятел в отбора - Рубен Пинто, тръгнал си със свободен трансфер. Последният все още е без отбор, а слуховете го пращат в родната му Португалия. Припомняме, че ЦСКА вече осъществи един солиден трансфер, продавайки друг халф - Кристиян Малинов, за 600 000 евро на елитния белгийски Льовен. Реално, ако и Тиаго напусне Армията, „червените“ ще имат напълно нова средна линия до края на сезона. Припомняме, че основните футболисти на тима през миналата кампания бяха продаденият Малинов, напусналият Пинто и Тиаго, който е близо до трансфер. В същото време от „Армията“ разкриха, че разборът след излагацията със слабаците от Сайрънс е бил доста тежък за футболистите. Старши треньорът Стамен Белчев е засипал играчите си с критики заради слабата игра, която е отдал на непрофесионалното отношение на отбора към мача, породено от подценяване на съперника. Както е известно, ЦСКА беше близо до изключително срамно отпадане от анонимните малтийци и се наложи да прави късен обрат до 2:1, за да продължи напред в Лига Европа.

„Тема спорт“: Агентите на Холмар вече дали Левски на ФИФА?

Левски не само че ще изгуби без пари Холмар Ейолфсон, но може да се наложи да му плаща и обезщетение, тъй като играчът вече е уведомил официално ръководството на сините, че му дължат заплати, както изисква процедурата, преди да подаде искане до ФИФА за разтрогване на договора по вина на клуба. Според други информации световната федерация вече е задействала процедура, тъй като защитникът имал да получава четири месечни възнаграждения. Изгодният вариант за Левски е Холмар да подпише договор с бъдещия си клуб за подобна заплата на тази, която е получавал в Левски, защото при това положение няма да може да докаже пред ФИФА щета от прекратяването на договора си със сините. Надеждите на „Герена" са по някакъв начин да се споразумеят с Ейолфсон да не претендира за заплатите, които не е получил, което обаче едва ли ще се случи. Агентите на Холмар Ейолфсон били категорични, че няма как Левски да иска пари за трансфер на футболиста при това положение.

„Меридиан мач“: Феновете на Пирин искат главата на Фийни, той получава вот на доверие

Търпението на феновете на Пирин (Бл) към старши треньора Уорън Фийни е окончателно изчерпано. Чашата бе прелята след загубата с 2:3 от дубъла на Лудогорец. След този мач Фейсбук страницата на „орлета-та“ бе буквално залята от мнения против северноирландеца. „Тоя сезон с тия футболисти трябваше да го вземем с jogo bonito и да отнасяме съперниците ни с 3+ гола всеки мач. Такива бяха очакванията на всички в Благоевград! Вземете се в ръце, хора. Това е излагация“, пише Калоян Панайотов. „Първо - евала на тези, които подкрепиха отбора в Разград. Второ - някой да поеме отговорност и трето търпението се изчерпа и на най-търпеливите“, добавя Любомир Димитров. „Махайте го, смешно е вече, срамно! Спечелени мачове да губим... И чеп за зеле не става от тоя“, е мнението на Радостин Кирилов. По информация на „Меридиан Мач“, въпреки колебливия старт - 2 победи в 5 мача, Уорън Фийни ще остане на своя пост. При следващата издънка обаче той най-вероятно ще бъде уволнен.

„Тема спорт“: Настинка пак вади Занев от групата на ЦСКА

Титулярният капитан на ЦСКА Петър Занев отново ще остане извън групата на червените. Защитникът няма да е на разположение на Стамен Белчев и за домакинството на Славия. Той не бе сред 18-те и срещу малтийския Сиренс в четвъртък, което породи много въпроси. Появиха се и твърдения, че бранителят е с "треньорска контузия". Ситуацията обаче е друга. "Тема Спорт" разбра, че националът е повален от настинка. И именно това е причината да отсъства от състава. Не става обаче въпрос за коронавирус - всички от клуба са с отрицателни проби на тестовете за COVID-19, направени им преди срещата със Сиренс. Двубоят от Лига Европа премина при строги противоепидемиологични мерки, като за тях съблюдаваха представители на УЕФА.

„Меридиан мач“: Белчев връща Занев сред титулярите
Старши треньорът на ЦСКА Стамен Белчев може би ще върне в титулярния си състав капитана на тима Петър Занев. Наставникът на „червените" прати на пейката ветерана, но слабата игра на новото попълнение Юрген Матей най-вероятно ще върне Занев в състава. Холандецът въобще не може да се сработи с Валентин Антов и е един от главните виновници за проблемите на ЦСКА в защита. Именно Матей направи дузпата онзи ден срещу малтийските анонимници от Сайрънс, а това можеше да коства изключително срамно отпадане от Лига Европа. Най-вероятно Белчев ще направи още две промени в състава, обърнал онзи ден малтийците с 2:1. Отдясно на защитата ще се завърне Иван Турицов, а новото попълнение Георги Йомов вероятно ще смени Кери отляво на атаката.

„Тема спорт“: Новак умува за Петко Петков
Старши треньор на Етър Петко Петков е опция за ФК ЦСКА 1948 Сф, който е пред раздяла с Красимир Балъков. Новакът започна доста неубедително сезона и в три поредни мача не може да вкара гол (0:0 с Берое, 0:2 с Арда и 0:0 с Царско село). Воденият от Бала тим все още няма победа въпреки гръмката си селекция. Така, ако се стигне до раздяла с бронзовия медалист от САЩ`94, най-вероятният негов заместник ще бъде Петко Петков, пише kotasport. Последният почти сигурно си тръгва от Етър, като вече депозира своята оставка и не води тима в последния мач. Петков вече води ФК ЦСКА 1948 Сф през миналия сезон във Втора лига.
Павлин Николов обяви бъдещето на Росен Кирилов

Треньорът на отбора ще продължи да бъде на поста си и следващия сезон

Официално: ЦСКА 1948 представи Иван Иванов

Той ще води дубъла, а Алвеша се връща начело на третия отбор

Ясни са съдиите за кръгa във Втора лига

Вижте кой ще свири Марек – Септември (София)

Митов се завръща в Септември

Опитният специалист сменя Иван Гешев

Монтана има нов треньор

Петър Колев смени Митов на "Огоста"

Дунав повали Септември Сф с 2:1 след греди и червен картон (ВИДЕО)

Русенци се изкачиха до десетото място в класирането на Втора лига

Треньорът на „соколите“ ги похвали след успеха

„Поздравявам момчетата, тъй като изпълниха задачите”, заяви Росен Кирилов

Изненада: Монтана се раздели с треньора

Николай Митов напусна „Огоста“

Треньорът на Струмска слава за съдийството срещу Спартак (Вн): Пълно безумие!

„Вината е в нас, защото не сме подготвени физически да играем 10 срещу 14“

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки