Клоп: Ако някой е виновен, това съм аз

Мениджърът на Ливърпул защити Риан Брюстър за пропуснатата дузпа

Клоп: Ако някой е виновен, това съм аз

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп пое отговорност за загубата от Арсенал.

Мърсисайдци отстъпиха в двубоя за "Къмюнити Шийлд" след изпълнения на дузпи, а единственият, който пропусна от бялата точка, бе младият Риан Брюстър, който влезе в игра в самия край на срещата.

"Ако някой е виновен, това съм аз. Исках да го поставя в тази позиция, защото той е голмайстор и е уверен. Не се получи. Такива неща се случват в живота и футбола. Това няма да навреди на Риан. Трябва да се учим и да докажем, че можем да се справяме със загубите", каза германецът след двубоя и коментира представянето на триото в атака Мане, Фирмино и Салах, които не бяха така агресивни, както обикновено:

"Бях тъжен. Когато играеш срещу подобна схема, трябва да си наистина свеж в последната фаза. Искаш да предизвикаш нещо, да създаваш ъгли, центрирания, топки зад защитата. Ритъмът за подобни неща не беше съвсем на ниво. Не създадохме достатъчно шансове, но имахме две възможности, а при третата вкарахме. Срещу отбор с качествата на Арсенал, понякога това е достатъчно. Днес не беше достатъчно", допълни той.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки