Бела победи Левски в Доброславци

Вижте коментарите от лагера на петричани след успеха с 3:1

Бела победи Левски в Доброславци

Мачът от ІV кръг за първенството на ЮЗ трета лига между отборите на Левски (Чепинци) и Беласица (Петрич) се игра на терена в село Доброславци.

Отборът на домакините до момента бе без спечелена точка, а гостите – без загуба от началото на първенството.

Всичко това предричаше да се изиграе един оспорван двубой, който приключи при резултат 3:1 в полза на петричани.

Най-радващото бе, че срещата се ръководи от винаги безпристрастния арбитър Димитър Буров, който никога не се съобразява между кои отбори е мачът, къде се играе и кой какво ще търси.

Поредна лекция по футболно съдийство видяха зрителите на стадиона в Доброславци от страна на Димитър Буров, който отсъди това, което ставаше на терена.

Срещата започна с натиск на петричките футболисти, и така и завърши. Първото попадение падна в 10-та минута, когато Александър Александров проби защитата на домакините и бе повален в тяхното наказателно поле.

Съвсем справедливо арбитърът отсъди дузпа в полза на гостите, която капитанът Марти Таушанов превърна в гол.

В 25-та минута след поредна образцова атака по левия фланг последва пас от дълбочина на Аспарух Шамкалов към Димитър Стоев, който отклони майсторски топката и резултата стана 2:0. Това бе третото попадение за халфа Димитър Стоев, който в трети пореден мач след срещите срещу Гранит Владая и Банско показва добра игра. Атаките на петричките футболисти продължиха в търсене на отбелязване на трето попадение. За жалост Аспарух Шамкалов и Атанас Карачоров не бяха точни в завършващата част на удара срещу вратаря на домакините.

През второто полувреме треньорският щаб на Беласица изразходва доста нерви, давайки указания отвън на своите възпитаници. В 64-та минута след колективна грешка отзад на гостите резултата бе намален на 1:2. И ако се търсеше начин за отбелязване на нов гол, то стана твърде късно, едва в 87-мата минута. Тогава след отличен пробив отляво на Александър Смилков последва остро центриране зад защитата на домакините, пътя на топката бе продължен от влезлия Живко Димитров към Атанас Карачоров, който я отклони във вратата на домакините за 1:3 и внесе голяма доза спокойствие за треньори и футболисти на Беласица.

Този двубой се игра на изключително лош терен, който учудващо е получил лиценз за провеждане на мачове за първенството на ЮЗ трета лига.

„В такива мачове най-важното нещо е спечелването на трите точки, които прибавихме към актива си съвсем заслужено”, сподели Ивайло Хаджигаев от треньорския щаб на Беласица, чийто треньор Саша Симонович и този път бе откровен като сподели следното: 

„Невероятното съдийство на главния арбитър Димитър Буров внесе спокойствие на терена и не повлия на крайния резултат. Дано и за в бъдеще да бъдат назначавани такива съдии на нашите мачове. Притеснен съм от това,  че пропускаме по 5-6 чисти голови положения и треперим до последно за да се доберем до спечелването на трите точки. Ще продължим за  работим върху психиката на нашите футболисти, които да са с по-голямо самочувствие и по-точен мерник срещу противниковите вратари. Не сме постигнали нещо голямо. Първенството едва сега започва, има още много мачове. Вече мислим за сериозния двубой, който ни предстои,  срещу ФК Кюстендил на стадион Цар Самуил.”

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки