Австралиец спечели третия етап от "Тур дьо Франс"

Французинът Жулиен Алафилип остава лидер в генералното класиране

Австралиец спечели третия етап от "Тур дьо Франс"

Австралиецът Кейлъб Юън спечели третия етап от колоездачната Обиколка на Франция. Времето на победителя днес е 5 часа, 17 минути и 42 секунди.

 
На второ място се нареди днес Сам Бенет от Република Ирландия, а трети е Джакомо Ницоло (Италия), като и двамата са с времето на победителя. 
 
Французинът Жулиен Алафилип остава лидер в генералното класиране. Той завърши след 15-о място, но с основната група и ще стартира утре с жълтата фланелка в 4-ия етап от Систерон до Орсиер Мерле, който има дължина от 160.5 кирометра.
 
Хората, които претендират за водачество в генералното класиране, завършиха днес с времето на Алафилип. 
 
Времето на Алафилип в генералното класиране е 13:59:17 часа, като след него Адам Йейтс (Великобритания) е на 4 секунди. Следват швейцарецът Марк Хирши на 7 секунди и Тадей Погакар (Словения) на 17 секунди изоставане.
 
За да спечели днешния етап, който стартира от Ница, Юън трябваше да направи силен финален спринт, макар и преследвачите му да останаха със същото време. 
 
Словакът Петер Саган остана на пето място и взе зелената фланелка за утре, тъй като вече е водач в класирането при спринтьорите.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки