Малдини обяви целите пред Милан

"Сделката за Ибрахимович беше най-трудната до момента", заяви техническият директор на "росонерите"

Малдини обяви целите пред Милан

 Техническият директор на Милан Паоло Малдини говори за целите на тима през новия сезон. Легендата на „росонерите“ коментира и трансферната политика на клуба.

"Трансферният прозорец отвори едва вчера, но ние продължаваме с някои операции. Най-трудният трансфер бе новият договор на Ибра, който беше наш приоритет. Другите сделки възникнаха неочаквано, но бяхме готови за тях", заяви Малдини.

"Брахим Диас е играч, който може да играе и на трите позиции зад централния нападател. Той е способен да направи разликата", добави още той.

"Програмата за новия сезон ми напомня 2008, когато отново започнахме с Болоня. Тогава загубихме, но се надявам този път да се справим по-добре", каза легендата на Милан.

"За важността на Златан сме казали всичко, резултатите са пред очите на всички. Ибра не е важен само на терена, но и за повишената конкурентност на Миланело. Той е шампион и ще си остане такъв. И той знае, че е на 38, но не всички сме еднакви. Всеки остарява по свой начин", добави още той.

"Не сме декларирали задължително класиране в Шампионска лига, но това трябва да е нашата цел. Ръководството полага усилия да подсилим отбора и да подобрим класирането си. Искаме да се върнем на челните места, така ще променим много неща догодина. Надеждите са такива. Милан не може да си позволи да не мисли за първите четири места", заяви Малдини.

"Младите не всички са еднакви, някои са готови по-рано, други по-късно. Следваме ясна линия, не съществува успешен модел, който да е изграден само от младоци. Новите попълнения имат за цел и да помогнат на младите момчета да растат. Следваме спортни принципи, но се съобразяваме и с икономическата ситуация. Месечните възнаграждения бяха редуцирани. Ако всичко това бъде последвано и от добри резултати, значи сме се справили успешно", каза техническият директор на "росонерите".

"Ще играем мач на 17 септември срещу отбор, който вече е изиграл 10-12 мача от шампионата, а ние ще сме само с три контроли. Срещите ще са на директна елиминация, така че трябва да сме във форма за началото", заяви Малдини.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки