Боряна Калейн: Най-голямата ми мечта е злато от Олимпийските игри

„Една гимнастичка най-вече трябва да има силна психика“, посочи Стиляна Николова

Боряна Калейн: Най-голямата ми мечта е злато от Олимпийските игри

Двукратната шампионка на България по художествена гимнастика - Боряна Калейн, разкри, че най-голямата й мечта е златен медал от Олимпийските игри.

В събота Калейн спечели титлата на държавното първенство категория Елит, а ден по-късно завоюва три златни и един сребърен медал на финалите на отделните уреди. Тя получи за втори път и приз "Мария Гигова".

"Чувството да получа този приз от г-жа Гигова беше невероятно! Надявам се да имам успехи поне колкото нейните. Обстановката в отбора е приятна и с момичетата си помагаме много, особено в трудни моменти. Поради дългата пауза, която имахме, ни се наложи много бързо да влезем във форма, за да успеем да се представим максимално добре на държавното първенство. Подготовката протече спокойно и смятам, че успях да си покажа композициите по много добър начин. Любими са ми бухалките и като композиция, и като уред, а любимата ми гимнастичка е Мария Петрова", каза Калейн в интервю за БФХГ.

"Вярата в себе си е най-важното нещо за успеха. Ако сам не си вярваш, няма да успееш. Една гимнастичка определено трябва да притежава вяра в собствените си възможности и в своя треньор, упоритост, търпение и преди всичко да мечтае и да не се отказва да преследва мечтите си. Следващото ми състезание ще бъде тази седмица във Варна на турнира "Руми и Албена". Най-голямата ми мечта е златен медал от Олимпийските игри. На всички гимнастички пожелавам да бъдат много здрави и да не спират да преследват мечтите си, а на нашите фенове - бъдете все така до нас и ни подкрепяйте!", добави Калейн.

Стиляна Николова стана шампионка в многобоя при девойки старша възраст, а на финалите на отделните уреди спечели три златни и един бронзов медал.

"Много се радвам че успях най-вече да се преборя със себе си на това първенство. С моите съотборнички се разбираме много добре и се подкрепяме. Не проявяваме злоба една към друга и винаги си помагаме при нужда. Любима композиция нямам, много обичам всичките си съчетания и ги усещам. Но по принцип любимият ми уред са бухалките. Моят идол на съвременната гимнастика е Боряна Калейн, а от миналото много се възхищавам на моята майка - Паулина Николова и мечтая един ден да стана като нея! Беше ми много трудно да вляза във форма след карантината. Но благодарение на Валентина Иванова, Райна Тошева и на целия екип за кратък пе3риод успах да се справя. Вярата е едно от ключовите неща за успеха, но най-важното е да си добре подготвен за да не се съмняваш в себе си. Мечтая да има Европейско първенство и там да дам всичко от себе си. Спортът ме научи на много неща: организираност, отговорност, трудолюбие, колективност и самостоятелност. Една гимнастичка най-вече трябва да има силна психика, да е много трудолюбива и да обича това което прави", каза Николова.

Нейков и Ангелова гонят финали през репешажи на ЕП по гребане

По-рано днес Кристиан Василев си осигури място в полуфиналите на скиф

Първият в България VIP Bell Link GRAND бе спечелен на сайта на WINBET

Късметлията спечели над 210 хиляди лева

Българин в преследване на олимпийска квота в гребането

Вижте подробности

Без наши на финалите на отделните уреди на Европейското по спортна гимнастика

Вижте подробности

Белослава Кръстева на половин точка от върха на Европейското по шахмат

Днешният ден се оказа успешен и за повечето от останалите българки

Министър Глушков откри младежкия форум „Огласи визията си. Бъди информиран, подготвен, ангажиран“

С дейни хора като Вас ни очаква бъдеще, обяви министърът на младежта и спорта

WINBET с 50 лв. бонус при 50 лв. депозит за нови клиенти

Новите потребители на сайта winbet.bg ще могат да изтеглят сумата на бонуса след само три разигравания

WINBET предлага още възможности за по-високи печалби с новия VIP Bell Link джакпот

Още по-вълнуващо казино преживяване с избрани игри на EGT Digital на сайта winbet.bg

Салимова завърши с реми в Турнира на претендентките

Китайски сблъсък за световната титла, Нургюл 7-ма в дебютното си участие

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки