Боряна Калейн: Най-голямата ми мечта е злато от Олимпийските игри

„Една гимнастичка най-вече трябва да има силна психика“, посочи Стиляна Николова

Боряна Калейн: Най-голямата ми мечта е злато от Олимпийските игри

Двукратната шампионка на България по художествена гимнастика - Боряна Калейн, разкри, че най-голямата й мечта е златен медал от Олимпийските игри.

В събота Калейн спечели титлата на държавното първенство категория Елит, а ден по-късно завоюва три златни и един сребърен медал на финалите на отделните уреди. Тя получи за втори път и приз "Мария Гигова".

"Чувството да получа този приз от г-жа Гигова беше невероятно! Надявам се да имам успехи поне колкото нейните. Обстановката в отбора е приятна и с момичетата си помагаме много, особено в трудни моменти. Поради дългата пауза, която имахме, ни се наложи много бързо да влезем във форма, за да успеем да се представим максимално добре на държавното първенство. Подготовката протече спокойно и смятам, че успях да си покажа композициите по много добър начин. Любими са ми бухалките и като композиция, и като уред, а любимата ми гимнастичка е Мария Петрова", каза Калейн в интервю за БФХГ.

"Вярата в себе си е най-важното нещо за успеха. Ако сам не си вярваш, няма да успееш. Една гимнастичка определено трябва да притежава вяра в собствените си възможности и в своя треньор, упоритост, търпение и преди всичко да мечтае и да не се отказва да преследва мечтите си. Следващото ми състезание ще бъде тази седмица във Варна на турнира "Руми и Албена". Най-голямата ми мечта е златен медал от Олимпийските игри. На всички гимнастички пожелавам да бъдат много здрави и да не спират да преследват мечтите си, а на нашите фенове - бъдете все така до нас и ни подкрепяйте!", добави Калейн.

Стиляна Николова стана шампионка в многобоя при девойки старша възраст, а на финалите на отделните уреди спечели три златни и един бронзов медал.

"Много се радвам че успях най-вече да се преборя със себе си на това първенство. С моите съотборнички се разбираме много добре и се подкрепяме. Не проявяваме злоба една към друга и винаги си помагаме при нужда. Любима композиция нямам, много обичам всичките си съчетания и ги усещам. Но по принцип любимият ми уред са бухалките. Моят идол на съвременната гимнастика е Боряна Калейн, а от миналото много се възхищавам на моята майка - Паулина Николова и мечтая един ден да стана като нея! Беше ми много трудно да вляза във форма след карантината. Но благодарение на Валентина Иванова, Райна Тошева и на целия екип за кратък пе3риод успах да се справя. Вярата е едно от ключовите неща за успеха, но най-важното е да си добре подготвен за да не се съмняваш в себе си. Мечтая да има Европейско първенство и там да дам всичко от себе си. Спортът ме научи на много неща: организираност, отговорност, трудолюбие, колективност и самостоятелност. Една гимнастичка най-вече трябва да има силна психика, да е много трудолюбива и да обича това което прави", каза Николова.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки