Георги Антонов: БАТЕ е далеч от силните си години

Бяхме по-класен тим от Динамо Минск, добре смазана машина от Стойчо Младенов

Георги Антонов: БАТЕ е далеч от силните си години

 Бившият капитан на ЦСКА, който това лято навърши 50 години - Георги Антонов, има сблъсъци срещу беларуси в евротурнирите. Десният бек игра и в двата мача с Динамо Минск от предварителния кръг за Купата на УЕФА през август 2002 година. На реванша на "Армията" е заменен в 78-ата минута. Ето какво сподели Антонов за срещата с беларусите, предстоящия мач на ЦСКА с БАТЕ Бо­рисов за Лига Европа и началото на сезона на червените.

Г-н Антонов, какво си спом­няте от двубоите с беларуския Динамо Минск за Купата на УЕФА през 2002 година?
- Мина доста време от тога­ва, но си спомням, че решихме всичко за половин час още в пър­вия мач в Минск. Тогава бяхме много добър отбор. Шампион­ският тим от 2002/2003 годи­на. Мачът в Беларус ни тръгна леко и обезсмислихме реванша. В него малко подценихме неща­та. Шакири вкара от дузпа и спечелихме и него, макар и само с 1:0. ЦСКА бе много по-класен отбор от Динамо Минск. Бяхме добре смазана машина, направе­на от Стойчо Младенов. Тогава бяхме 13-14 души, които играех­ме постоянно. Той въртеше Шакири, Гъргоров, Ицо Янев, Ве­лизар Димитров.

Сега на ЦСКА предстои ново беларуско изпитание в Европа - домакинство на БАТЕ Бори­сов, какво очаквате от сблъсъ­ка?
- Исторически се представя­ме добре срещу отборите от Беларус. Конкретно Белшина не бяха нещо по-специално. Шах-тьор Солигорск бяха малко по-качествен тим, но сякаш бяха леко надценени. Реалността се оказа друга. Докато беше пан­демията, наблюдавах беларуското първенство, защото само то се играеше и го даваха у нас. БАТЕ ги следях и в началото тръгнаха много трудно. Не ми направиха кой знае какво впе­чатление, че са кой знае колко силен отбор. Поне от мачове­те, които им даваха. През ля­тото направиха няколко добри резултата и сега водят битка за върха с Шахтьор Солигорск. Далеч са обаче от силните си години, когато играе­ха в групите на Шам­пионската лига.

Какво може да кажете за представянето на ЦСКА от началото на сезона?
-Аз не споделям критичното мнение, че едва ли не на шанс сме спечелили някои от мачове­те. На мен ми харесва, че отбо­рът показва характер. Щом би­ем и играем до последно, значи тимът върви добре. Ако до по­следно не търсиш победата, ня­ма как да я постигнеш. А момче­тата показаха, че имат воля и дух. Да, понякога играят по-сил­но, друг път по-слабо, но накрая бием. Щом печелим, вървим доб­ре, независимо от това в коя минута пада голът. Мачът е 90 минути и докато съдията не е дал последния сигнал, надежда има и тя трябва да се гони. То­ва ми харесва в отбора от началото на сезона. Има и промя­на в играта при Стамен Белчев. По-атакуващо играем и беле­жим повече. Пак казвам, хубаво е, че момчетата имат харак­тер и се борят. Иначе ако това го нямаше, щяхме сигурно да имаме куп равенства и щяхме да кажем - сезонът вече е прова­лен.

При успех над БАТЕ пред ЦСКА се открива отлична въ­зможност за атака на групи­те.
-Така е. Отборът извади къс­мет с жребия за третия квали­фикационен кръг. ЦСКА е много по-голямо ниво от ТНС. Един­ственото лошо нещо е, че всич­ко се решава в един мач и ако има и капка подценяване, може да стане беля. Със Сиренс за мал­ко да се получи. Хубавото е, че сме домакини и в двата двубоя, макар и без публика.

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Левски - Напук на всичко!

Пропадането на "сините" продължава, но всичко е точно

И школата на Левски е кръгла нула!

На „Герена“ не могат да се съвземат, след като бившия шеф Йончо Арсов отнесе ценната флашка

Бандата на невинните

На "Герена" няма нито един отговорен за резултатите и дълговете

Футболна еуфория завладява Добрич

Добруджа играе най-важния си мач от 21 години насам

Ще изхвърлят ли съдиите Черно море от тройката

Отношение по темата взеха треньорът Илиев и капитанът Димов

Непостоянството на Костов

Треньорът затвърди стара слабост

Всички червени картони на Роналдо през годините

Португалецът с грозна проява в Саудитска Арабия

Левски отново е тъжна картинка!

"Сините" вече не са опонент на Лудогорец и ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки