Страхотни двубои в efbet Лига след паузата

Дербито на кръга е между Лудогорец и Локо Пд

Страхотни двубои в efbet Лига след паузата

 След паузата за национални отбори, през този уикенд битката в българското първенство се подновява с доста интересни двубои. Кръг номер 5 на efbet Лигата се открива този петък (11-ти септември) във Враца, където Ботев приема приятно играещия Арда. Само час след това пък другия Ботев – от Пловдив, ще домакинства срещу доскорошния лидер Царско село на базата в квартал Коматево.

На следващия ден предстоят две страхотни дербита. Първо Черно море домакинства на "червените" във Варна. Край морето традиционно „армейците“ не се представят никак добре, а момчетата на Илиан Илиев могат да предложат непрестанна битка и страхотен дух срещу най-големите отбори. Вечерта пък е дербито на кръга, на което ще обърнем внимание в тази статия, между хегемона Лудогорец и носителя на Купата за последните два сезона – Локомотив (Пловдив).

В неделя сблъсък си дават новаците в дивизията 1948 и Монтана. По-късно същата вечер, "сините" посрещат Етър на „Герена“. В понеделник кръга ще бъде закрит на "Овча купел" от много интригуващ двубой между амбициозните отбори на "белите" и Берое.

През изминалия сезон Локомотив (Пловдив) взе само една точка от четирите мача срещу Лудогорец, при това в Пловдив. В последния шампионатен двубой в Разград, Лудогорец разгроми „смърфовете“ с 6:1. Този двубой обаче не е показателен, тъй като бе само няколко дни преди финала за Купата на България и „черно-белите“ заложиха на няколко резервни състезатели. Тез два отбора откриха и сезона в България, като си оспорваха Суперкупата на България. Тогава Димитър Илиев открадна трофея за пловдивчани с гол в 89-тата минута.

Лудогорец започна по катастрофален начин сезона, като освен в мача за Суперкупата, допусна загуба и в откриващия кръг, при това от Ботев (Враца). След това обаче, разградчани наредиха три поредни точки и изостават само с една от първото място. „Зелените“ първо разгромиха "белите" с 3:0, след което взеха и срещата с Будучност от квалификациите за Шампионската лига. Последва категоричен успех над Черно море, във Варна, с 4:1. Тогава дойде и голямото разочарование за възпитаниците на Павел Върба, те загубиха от силния отбор на Мидтиланд и ще трябва да се задоволят със участие във квалификациите на Лига Европа. В ефбет Лигата отборът продължи с победите, като се наложи с 2:0 над Етър. В паузата за национални отбори „орлите“ направиха и една контрола, в която разбиха с 4:0 втородивизионния Созопол.

Локомотив също не стартира убедително първенството. В първия кръг „смърфовете“ отстъпиха с 2:0 в градското дерби срещу Ботев. След това обаче последваха четири победни победи, включително и мачът срещу Искра от квалификациите за Лига Европа. На родна земя пловдивчани победиха коравите отбори на Ботев (Враца), "белите" и Черно море.

Статистиката показва сериозна резултатност на Лудогорец. Локомотив пък играе много приятно, атакуващо и също няма да е изненада ако успее да стигне до попадение. Нашата прогноза е чиста 1-ца, на коефициент 1.65, но определено има логика да потърсите и оувър над 2,5 гола за по-приятния коефициент от 1.90. Лудогорец е доста по-скъпия и класен тим и е много малко вероятно да допусне загуба на точки на свой терен.

За още прогнози за дербитата от Германия, Англия, Испания, Франция, Европейските клубни турнири, национални отбори и т.н., може да посетите сайта 7sport.net. Там ще намерите актуални новини и анализи от света на спорта, както и огромна селекция от помощна литература за любителите на спортните залози.
 

Етър съобщи имената на още звезди за юбилея

Вижте кои ще участват в празника по случай 100 години футбол във Велико Търново

България U15 с реми срещу Косово (ВИДЕО)

Две дузпи и 1:1 в контрола, играна в Прищина

Разкритие: БФС помага на Етър

Централата ще финансира поставянето на осветление на новия тренировъчен

Козирката на „Армията“ вече е в историята (ВИДЕО)

Вижте подробности

Левски обяви програмата си до дербито

Вижте какво съобщиха „сините“

Двама основни футболисти се връщат в строя на Локо (Сф)

Валентин Николов и Мики Орачев подновиха тренировки

Официално: Глобиха Пирин и Хебър с по 2 бона

Вижте всички решения на Дисципа

Крумовград с контрапозиция: До персоната с изявен статут...

"Недоумяваме каква е тази драма заради желанието ни да играем по-близо“

Митков в Левски до 2027 година

"Сините" се обвързаха с големия си талант

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки