Член на УС на НКП: Ръководството на Левски отново разпали враждата между феновете

Димитър Костадинов представи и акцентите в позицията на НКП

Член на УС на НКП: Ръководството на Левски отново разпали враждата между феновете

 Представители на НКП на Левски дадоха официална пресконференция, на която представиха позицията си относно сложните си взаимоотношения с ръководството на "синия" клуб. Членът на УС на НКП на Левски - Димитър Костадинов, продължи темата от последната пресконференция на Левски, на която бяха засегнати редица теми, свързани с организацията.

"Темата не е приятна за нито един левскар. Става дума за конфликти и недоразумения в публичното пространство, които се тиражират от доста време. Имената ни са замесвани непрекъснато в интриги. Поводът за тази изява е свързан с последната пресконференция, която Левски направи на 26-и август тази година. Една група опортюнисти и ренегати, които използват фундаменталното име "Ултрас Левски", базирайки се на думите, изречени на пресконференцията на Левски, най-вече от Павел Колев, мигновено изстреляха в публичното пространство поредния пасквил с манипулации по наш адрес. Това наложи да представим цялата истина, черно на бяло, такава, каквато е", започна Димитър Костадинов.

"На официалния сайт на НКП публикувахме доста дълъг списък, всеки може да се запознае с него. Изредени са доста събития и факти, подкрепени са с документи, фактури и договори. Твърде дълъг е текстът, така че нека не го четем заедно, защото ще отнеме доста време. Аз съм си позволил да извадя няколко акцента, на които ще се спра."

"Мина достатъчно дълго време от пресконференцията на Левски, както и от всички атаки от сдружението с нестопанска цел. Изчакахме достатъчно с надежда, че клубът ще ни подкрепи, дори проведохме среща на 31-и август, на която дискутирахме надълго и нашироко проблемите, но до опровержения не се стигна. Затова ние сме длъжни да го направим сами. Решихме да го направим така - като представим цялата истина, черно на бяло и хронологично", допълни Костадинов.

Димитър Костадинов представи и акцентите в позицията на НКП:

1. Постъпилите пари в касата на клуба за времето на управление на НКП
2. Достъпът до информация от оборота на магазините на клуба
3. Цената за екипировка
4. Стоката, която е осигурена от НКП за магазина
5. Спонсорския договор с Макрон
6. Договор за нов клубен сайт
7. Договорът със СпортДепо

"Интересно е защо ни нападат. Може би е свързан с част от идеологията на едни хора. Те изповядват утопичната идея, че всичко трябва да се прави доброволно, безплатно, не трябва да има финансови взаимоотношения. Нашата идеология е много проста - ние вярваме, че Левски е на левскарите. Докато те вярват, че някой е длъжен да им подсигурява забавление. В това няма нищо лошо, това е много готино, но за нас е по-важно това, че Левски е много повече от шоу", заяви Костадинов.

"Това са хора, които са били изгонени или са избягали от т.нар. фракции. Не искам да навлизам в тази тематика, защото целта не е конфронтация. Това са хора, които се занимават с незаконна и неморална дейност. Те са били отстранени от нашите организации и са се влели в т.нар. "Ултрас Левски". Според нас е непродуктивно на една маса да застанат хора, които работят в посока решаване на дълбоки финансово-икономически проблеми на клуба и полуграмотни хора."

"Не казвам, че ръководството напада нас. Казваме, че ръководството изрече неверни твърдения, които дадоха повод на въпросната група хора да ни нападнат отново. Ние вярваме, че такава вражда е вредна и непродуктивна и не бива да бъде подклаждана. Според нас думите в последната пресконференция на клуба дадоха основа и то се случи мигновено. Веднага след пресконференцията излязоха тези писания, които са неверни, провокативни и манипулативни. Това влияе на неорганизираните левскари. За нас е важно имената ни да бъдат изчистени, доколкото е възможно."

Сираков: Ще гласувам за Левски на Конгреса

„Сините“ така и не обявиха публично кого ще подкрепят

Левски ще тества годността на Бари срещу Спортист (Своге)

В този мач ще се види дали нападателят е готов да помогне на тима

Илиян Стефанов: Благодаря много за подкрепата

Играчът на Левски впечатлен от фенове и съотборници

Левски тества Бари за нов договор

"Сините" с контрола в паузата

Илиян Стефанов претърпя успешна операция

Това разкри треньорът на "сините" Николай Костов

Костов: Дано да победим Крумовград, имаме идея как да играем срещу тях

"Трудни са за побеждаване", категоричен бе треньорът на Левски

Дарлан с гол и асистенция за новия си клуб в Китай (ВИДЕО)

Бившият халф на Левски бе в основата на успеха над Нантонг Жию

Алекс Колев: Кой не би искал да играе за Левски?

Голямата звезда на Крумовград не скри, че би играл един ден на "Герена"

Николай Костов: Бихме заради гола на Лима

Тази победа ни беше важна

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки