Левски отново ще има отбори в женското направление по волейбол

За новия сезон клубът ще картотекира състезателки в шампионатите за кадетки, прекадетки, момичета и мини волей

Левски отново ще има отбори в женското направление по волейбол

 Левски ще има волейболни отбори в женското направление на държавното първенство за подрастващи. За новия сезон клубът ще картотекира състезателки в шампионатите за кадетки, прекадетки, момичета и мини волей.

 
Идеята за подобен проект започна да стои на дневен ред в контекста на новоизграждащата се зала на Левски София. Наличието на подобно съоръжение задължава клуба да отвори възможности за практикуване на волейбол, както за момчета, така и за момичета.
 
Първоначалният план за реализация на тази идея беше това да стане от есента на 2021 година - поне 12 месеца след въвеждане в експлоатация на спортния център и спортна зала, както и всички свързани с това разходи.
 
След като стана ясно, че досегашният клуб с женско направление - Левски Волей, прекратява дейност, беше взето решение този процес да се ускори. Основната цел бе да се осигурят условия на две възрастови групи момичета да продължат тренировъчна и състезателна дейност без прекъсване и сътресения.
"От доста време обсъждаме възможностите за сформиране на женски групи заедно с партньорите ми и главни инвеститори в клуба Давид Давидов и Атанас Гаров. Получих обаждане от директора на спортното училище на Левски Нина Иванова, която ми каза, че е притеснена за случващото се в женския клуб и опасността децата да останат на улицата.
 
След това ми звънна и техният треньор Нора Тонева и попита директно дали има някаква възможност да поемем момичетата, за да не се разпаднат отборите.Тогава седнахме отново с Давидов и Гаров и решихме да им дадем възможност да продължат развитието си в рамките на нашата структура. Благодарен съм им за подкрепата и съм наистина щастлив и развълнуван от това ново начало", заяви единият от председателите на Левски София Владимир Николов.
 
Близо 25 момичета започнаха тренировки още през юли в зала "Академика" заедно с Нора Тонева. Към тях се присъединиха и няколко талантливи деца от школата "Владимир Николов", която също ще подготвя момичета за Левски София, както го прави при момчетата.
Жените на България до 18 г. поемат към Гърция

Тимът на Антонина Зетова във Втора група

Волейболистките на Левски взеха бронзовите медали

„Сините“ спечелиха малкия финал със Славия

Марица е на победа от 10-а поредна титла

„Жълто-сините“ с втори пореден успех срещу ЦСКА

Марица се точи за 10-а поредна титла

Пловдивчанки срещат ЦСКА на финала

ЦСКА води с 12:5 срещу Левски във финалите

Преди финалния плейоф за титлата

Тони Зетова: Искам да се борим със силните

Положително беше желанието за игра на всички момичета, обяви селекционерът

Легендарен разпределител спря с волейбола

Надявам се бъдещето да ми е свързано с Нефтохимик, каза Иван Станев

България се класира за финалите на Евро 2024 по волейбол за жени до 18 години

Oтлично представяне на нашите момичета

Левски е на финал в родното първенство по волейбол след 10 години пауза

"Сините" елиминираха шамиона Нефтохимик

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки