Нов Лудогорец срещу стария Локомотив Пд

Реконструкцията в Разград е в ход, но тя едва ли е съпътствана с намалени заплати

Нов Лудогорец срещу стария Локомотив Пд

Лудогорец получи достатъчно време от жребия в Европа, за да си преосмисли приоритетите, да си подреди къщичката и наесен да има достатъчно аванс в класирането, че да изкара спокойна зима.

Гледаме толкова напред, защото се очаква тимът от Разград да се възползва от ситуацията - ЦСКА ще хвърли много енергия към Лига Европа, а Локо Пловдив точно в тези дни ще насочи мислите си към Тотнъм. Без да подценяваме никого, общо взето, това са двата тима, които имат потенциал и ресурс да се борят с Лудогорец, който върви към десета поредна шампионска титла.

Разбира се, нямаме никакво право да съдим Локомотив, ако подходи не на сто процента в днешния мач срещу съперника си, който от своя страна няма никакви други настроения, освен да си върне самочувствието.

Откъдето и да го погледнем, в никакъв случай не можем да говорим за изравнени сили. Лудогорец и организационно, и особено финансово, е на съвсем друга плоскост. На практика трима произволно избрани титуляри от Разград получават заплати колкото целият състав, плюс 7-те резерви на Бруно Акрапович. Както се казва - парите не играят на терена, но пък скъпото си е скъпо.

Локо Пловдив не може да си позволи да пилее шансовете си за нещо повече в първенството, особено срещу съперници, които имат амбиции за първото място. Да кажеш - ние ще ги настигнем, и те има къде да бъркат, си е чиста подигравка с футбола.

Пък и няма как максималист като Крушарски, който се кани да схруска за предястие Лудогорец, а след това да напълни кошницата на Тотнъм, да каже на своите, че мачът следващата седмица срещу хората на Моуриньо е по-важен.

Не, за босът на Локо Пловдив всеки следващ мач е най-важен, а неговите момчета също имат по два крака, колкото притежава и всеки от Лудогорец и Тотнъм. Но ако погледнем по-сериозно на нещата, черно-белите ще трябва да надскочат себе си в Разград, за да измъкнат нещо от шампионите.

Павел Върба го дава доста неглиже и поведението, и приказките на пръв поглед имат белези на непукизъм, чешкият специалист го играе някак лежерно. Сякаш са го оставили да си бачка, ама го тупат по рамото, че няма бърза работа и да не се притеснява. Така или иначе, колата му бе обърната от Божидар Краев и неговите приятели и сега не е нужно да се правят други трагедии.

Едно бедствие засега е достатъчно. Друго такова може да се случи само ако днес Локо Пловдив успее да измъкне нещо. Наясно сме, че шефовете от Разград връчиха големия чек на Павел Върба, за да донесе той нов манталитет и ново мислене в съблекалнята, иначе Лудогорец можеше да си джитка с Тони Здравков или Станислав Генчев.

И дори наистина да свали рязко бюджета за заплати, както анонсира единият от собствениците при награждаването миналия сезон. Само че като проследихме лятната селекция и като сметнахме за кой приблизително колко пари са дадени и какви заплати са им разписани, не можем да се съгласим, че Лудогорец финансово е отдръпнал педала от газта.

Реконструкцията е в ход, но тя едва ли е съпътствана с намалени заплати, пише „Тема спорт“. Така че в Разград всичко си е същото, а днес срещу Локо Пловдив ще видим дали Павел Върба е променил нещо игрово и дали количествените натрупвания са довели до качествени изменения.

 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки