Акрапович: Срещу Лудогорец пускам състава за мача с Тотнъм

Локо Пд удължава пробите на защитник

Акрапович: Срещу Лудогорец пускам състава за мача с Тотнъм

Бруно Акрапович заяви пред "Тема Спорт", че черно-белите ги очаква много труден мач срещу Лудогорец.

Той обаче подчерта, че тимът му е подготвен добре за двубоя в Разград. Босненският специалист разкри, че няма да пази отбора си срещу разградчани за сметка на предстоящата среща с Тотнъм. В четвъртък, 17 септември, черно-белите приемат Тотнъм в двубой от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Той е от 19:00 часа на "Лаута" и ще бъде предаван пряко по Диема спорт.

"Очаквам труден мач, както е винаги, когато се изправим срещу Лудогорец. Разградчани имат индивидуална класа, а начело на тима е много добър треньор. Мисля, че те са един от най-силните отбори на Балканите. В Разград се работи много професионално и има доста качество в Лудогорец. Ще ни бъде много трудно, но и ние сме подготвени. Започнахме добре сезона и се намираме във форма. Ще направим всичко възможно да излезем победители от двубоя", заяви Акрапович.

Преди сблъсъка двата тима са с равен актив - по 9 пункта. Специалистът коментира и колко по-различен ще бъде мачът с Лудогорец днес, отколкото този за Суперкупата, след като разградчани привлякоха доста попълнения.

"Винаги изисква време новите играчи да свикнат със стила на игра на отбора и изискванията на треньора. Доколко ще са постигнали този синхрон и дали са се сработили добре, ще видим по време на мача. Трудно е да се каже сега. Задачата ни е да ги пообъркаме и шансът ни е именно в това", добави още той.

"Няма причина да пазя отбора си за двубоя с Тотнъм. Мачът ни с англичаните в Лига Европа е в четвъртък, а от събота до тази среща има достатъчно време съставът да се възстанови и да намери сили да изиграе добър двубой с англичаните. Така че с този състав, с който ще играем срещу Лудогорец, ще излезем и в срещата с Тотнъм. Единственият, който ще ни липсва, е Давид Малембана. Останалите играчи са на мое разположение и ще разчитам на тях за двубоя", добави Акрапович и разкри, че ще удължи пробите на централния защитник Жан-Кристиан Гомис.

„Французинът ще остане още при нас, за да го видя в тренировките. В крайна сметка се надявам да го привлечем", заяви Акрапович, който търси заместник на контузения Малембана, тъй като той най-вероятно ще се оперира и ще се възстановява до края на годината.

Гомис изкара минилагера в Боровец, като игра и в контролата срещу Миньор Перник (3:0). За последно той е бил част от третодивизионен белгийски отбор - Франке Борей. Преди години играл за кратко във втория отбор на ПСЖ. Бранителят е роден на 22 октомври 1996 година и е висок 193 сантиметра.

Фланговият играч Луан Габриел Перейра пък вече бе отпратен.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки