Сензациите в пресата: Крило на Олимпиакос вариант за ЦСКА, БАТЕ с човек във Варна

Левски иска 500 000 евро за Спиерингс, Ботев Пд готви два трансфера, ЦСКА 1948 преговаря със Заги, който е вариант и за Левски, Робърта няма да ляга под ножа и още…

Сензациите в пресата: Крило на Олимпиакос вариант за ЦСКА, БАТЕ с човек във Варна

Сензациите в пресата днес, събота, 12 септември 2020 година:

„Тема спорт“: Крило на Олимпиакос вариант за ЦСКА

Гръцко крило е вариант за ЦСКА. Това е 23-годишният Йоргос Мантатис, който е собственост на гранда Олимпиакос, но засега не попада в плановете на тима от Пирея, който иска да го даде под наем. Въпросният футболист е гласен за заместник на Греъм Кери. Ирландецът е изразил желание да си тръгне, тъй като е искал да е близо до семейството си, което се прибра на Острова покрай пандемията. Кери имал уговорка с ръководството на армейците, че ще остане поне докато тимът продължава в Лига Европа. Интерес към него има от три английски клуба, като най-сериозен е този на Ковънтри. Факт е, че ЦСКА умува върху привличането на крило именно заради ситуацията около Кери. Наскоро сред опциите бе бразилецът Велисол, но нещата не се получиха. Заговори се и за привличането на друг бразилец Фелипе Сарайва. Армейците могат да вземат Мантатис от Олимпиакос за една година под наем с опция за откупуване, като гръцкият гранд плаща половината от заплатата му. През миналия сезон футболистът вече е играл по тази схема. Мантатис е записал 18 мача за кипърския Анортозис, но до сделка за правата му не се стигнало. 

„Тема спорт“: БАТЕ със съгледвач във Варна

Човек от щаба на БАТЕ Борисов ще изгледа на живо днес двубоя Черно море - ЦСКА във Варна. Старши треньорът на беларусите Кирил Алшевски държи срещата да бъде наблюдавана на място от негов асистент и затова жълто-сините ще имат съгледвач на "Тича". От 16 часа днес БАТЕ приема последния в класирането Смолевичи в 23-ия кръг от местната Премиер лига, като ЦСКА изпрати помощник треньора Владислав Януш в Борисов, за да разузнава съперника преди мача в Лига Европа идния четвъртък. Срещата БАТЕ - Смолевичи ще бъде предавана пряко по каналите „MATCH Futbol 2" и "Sport 1 Ukraine". Домакините няма да пускат билети в продажба, тъй като на 2 септември Беларуската футболна федерация ограничи броя фенове за първенство и за купата до 25% от капацитета на стадионите. Така днес на "Борисов Арена" ще бъдат допуснати само притежателите на абонаментни карти, чиято бройка доближава въведения лимит, обявиха от клуба. В първенството на дублиращите отбори вчера БАТЕ би Смолевичи с 2:0.

„Мач Телеграф“: ЦСКА 1948 преговаря със Заги

Напусналият Славия Златомир Загорчим е започнал преговори за треньор на ЦСКА 1948. В момента начело на „червените“ е Йордан Юруков, но потенциалът на отбора и амбициите на ръководството предполагат по-опитен и успешен треньор, който да води тима. Сезонът бе започнат от легендата Краси Балъков, но след първите четири срещи бе взето решение той да заеме поста на главен мениджър. След като в различни сайтове се появи информации за среща между Загорчим и Цветомир Найденов, спонсорът на „червените“ коментира: „Просто на кафе, да си говорим за футбол и да се запознаем. Само това. Може някой ден да вземем чужденец, но трябва да тестваме всички българи преди това“. Няколко часа по-рано бизнесменът пък написа: „Краси Балъков преди време беше треньор в Прекръстените от Ловеч, сега в ЦСКА от София е Генерален мениджър. Сър Балъков ще е Алекс Фъргюсън, а Данчо Юруков ще е Карлош Кейрош и още срещу Монтана ще се видят резултатите.“ Загорчим напусна Славия след отпадането от албанския Кукъси, а иначе сръбският специалист се превърна в най-успешния наставник „белите“ през този век. Заги обаче влиза в плановете и на Левски.

„Тема спорт“: Ботев Пд готви два трансфера

Ботев Пловдив готви два входящи трансфера, които в клуба се надяват да осъществят до дни. От началото на сезона канарчетата бележат голове, но и допускат много. Именно за това са решили да опитат да привлекат защитник и вратар. Двамата са от чужбина, като защитникът е французин. По-интересен е стражът, към когото са се насочили жълто-черните. Става въпрос за поляка Адам Стаховяк, който игра в Ботев Пловдив от 2013 до 2015 г. и има 76 мача под рамката. Той бе привлечен при канарчетата от Станимир Стоилов. В момента той е без отбор след раздялата с Денизлиспор. Това лято Ботев веднъж вече удари на камък да си върне бивш полски вратар. В тима се надяваха, че ще вземат Даниел Кайзер, но той избра да продължи кариерата си в местния Шльонск.

„Тема спорт“: Левски иска 500 000 евро за Стайн Спиерингс

В Левски се надяват да получат около 500 хиляди евро за правата на нидерландския халф Стайн Спиерингс. Той може да се завърне в родината си, от която пристигна в началото на годината. Играчът е дал дума, че няма да натиска, за да си тръгне от "Герена" без пари. Полузащитникът е в плановете на Твенте. Бившият отбор на Николай Михайлов спешно търси играч, който да играе зад нападателя. Предполага се, че Стайн е предложен на тима от агента Лъчезар Танев, който навремето трансферира Михайлов от Ливърпул в Твенте. Според информациите в Ниската земя техническият директор на клуба Ян Щруер има списък с няколко имена, сред които е това и на полузащитника на Левски. Твенте се е насочил към привличането на Тиарон Шери, но халфът има договор за още една година с Макаби Хайфа и ако искат да го имат в състава си, нидерландците ще трябва да платят сериозна трансферна сума. Медиите там смятат, че поради тази причина от бившия тим на Николай Михайлов са се насочил към Спиерингс. Той бе привлечен от Валвайк за около 300 хиляди евро. Стайн в началото не бе титуляр при Георги Тодоров, но сега се намира в добра форма. Той вкара 2 гола при успеха с 4:0 над Монтана.

„Мач Телеграф“: Робърта няма да ляга под ножа

Нападателят на Левски Найджьл Робърта няма да бъде опериран, каквито твърдения се появиха в пространството. „Сините“ са уверени, че травмата, която го тормози ще отшуми до мача с ЦСКА 1948. Както „Мач Телеграф“ вече уведоми, Робърта твърдо отпада от сметките на Георги Тодоров за двубоя с „виолетовите“. На този етап обаче не е ясно дали той ще бъде заменен от Илия Димитров, който все още не е в най-добрата си форма, или „сините“ отново ще излязат с фалшива деветка в лицето на Паулиньо или Стайн Спиерингс. Другият чист нападател на „Герена“ е Мартин Петков, но той е с почти нулеви шансове за титуляр, въпреки че се изяви с 5 гола и асистенция за юношеския национален отбор.
Левски обяви кога пуска билетите за ЦСКА

Двата тима играят на 7 април

Шестима национали на Ботев отново при "канарчетата"

На "Колежа" се готвят за Черно море

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки