Видал направи поредна стъпка към изхода на "Камп Ноу"

Чилиецът е пред трансфер в Интер

Видал направи поредна стъпка към изхода на "Камп Ноу"

 Халфът на Барселона Артуро Видал е улеснил своя трансфер в Интер, пише “Мундо Депортиво”. Той отдавна се разбра с “нерадзурите” за личните си условия, но имаше две препятствия за завършването на преминаването му при тях.

 
Едното беше компенсацията, която Видал искаше, за да си тръгне от “Камп Ноу” година преди договора му да изтече. Чилиецът настояваше да получи възнагражденията си от оставащата последна година от контракта си, но според каталунското издание той е променил стратегията си и вече е готов да си тръгне само с изплащането на дължимото му досега. Това определено ще спомогне за по-бързото финализиране на трансфера.
 
Другата пречка е свързана с преговорите между двата отбора. Барселона се надява да вземе символична сума за 33-годишния играч, докато намерението на Интер е да го привлече със свободен агент. “Скай Спорт Италия” обаче твърди, че там също има развитие по въпроса, тъй като грандът от Милано е склонил да заплати минимална сума за трансфера. Тя ще е подобна на тези 1,5 млн. евро с бонуси, за които Севиля спазари Иван Ракитич, и ще е много по-малка от 25-те млн. евро, които Барса искаше за футболиста през януари.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки