НА ВЪРХА! Лудогорец се измъчи, но надви храбър Локо (Пд) и поведе в Efbet лига (СНИМКИ)

Щампионите вкараха 3 гола след 64-та минута

НА ВЪРХА! Лудогорец се измъчи, но надви храбър Локо (Пд) и поведе в Efbet  лига (СНИМКИ)

Лудогорец успя да победи с 3:1 Локомотив (Пловдив) при домакинството си от петия кръг на efbet Лига. Шампионите имаха нужда от пълен обрат, за да стигнат до трите точки, които ги изведоха до първото място в класирането, след като по-рано днес ЦСКА взе само точка срещу Черно море.

Гостите от Пловдив започнаха мобилизирано мача и направиха два сериозни пропуска. След детински грешки на Стефан Баджи на два пъти Лукас Салинас от Локомотив прати и при двата си опита топката встрани от вратата. Първо в 6-ата минута Баджи не успя да изнесе добре топката, тя беше открадната от Салинас, но ударът му мина встрани от вратата.

В 15-ата минута отново Баджи не се ориентира добре при изнасянето на топката и отново Салинас му отне, но ударът му мина над напречната греда. Малко преди това удар на Доминик Янков намери ръката на Алмейда в наказателното поле на Локомотив, но съдията прецени, че играта на бранителя на "смърфовете" е неволна.

Домакините отвърнаха с добро изпълнение на пряк свободен удар в 20-ата минута, но Кешеру прати топката в обсега на Луков, който боксира добре.

В 31-ата минута от нов пряк свободен удар в полза на Лудогорец получи възможност да тормози вратата на гостите. Чибота стреля, но топката намери стената изградена от играчите на гостите, Недялков стигна до нея и стреля, но топката мина встрани от вратата на Луков. Малко по-късно Илич имаше отлична възможност да реализира попадение за гостите, но Ренан отново демонстрира класа и изби в корнер, а при спасяването стражът получи контузия, която впоследствие не му позволи да продължи игра.

В крайна сметка на почивката двата тима се оттеглиха в съблекалните при резултат 0:0, а на вратата на Лудогорец застана Владо Стоянов.

В 52-ата минута Карагарен с далечен удар матира Стоянов, за да изведе отбора си напред в резултата.Десет минути по-късно с отлична атака домакините възстановиха равенството. След центриране на Недялков, Доминик Янков възстанови равенството.

В 69-ата минута Бирсент Карагарен напредна добре и си освободи място за удар, но след него топката мина встрани от вратата. Малко по-късно Сисиньо центрира опасно към наказателното поле на Локомотив, но там нямаше кой да засече топката.

Между 79-ата и 81-ата минута домакините направиха пълен обрат в двубоя. Първо в 79-ата минута с отличен удар Сантана направи резултата 2:1, а две минути по-късно Ману също наказа Луков и резултатът набъбна до 3:1. 

Така Лудогорец събра 12 точки и продължи победната си серия в шампионата на вече четири поредни срещи. Локомотив пък остава на петото място с девет пункта и вече гледат към сблъсъка си с Тотнъм от Лига Европа през следващата седмица.


Лудогорец - Локомотив (Пд) 3:1
0:1 Карагерен 52
1:1 Янков 64
2:1 Сантана 79
3:1 Ману 80

Стартови състави:

Лудогорец: Ренан, Недялков, Сисиньо, Сантана, Чибота, Жоржиньо, Григоре, Баджи, Кешеру, Моци, Янков

Локомотив (Пд): Луков, Алмейда, Масоеро, Петрович, Илич, Витанов, Цветанов, Карагерен, Салинас, Илиев, Аралица


90+2 Край на мача!

80 - ГООЛ за Лудогорец! Елвис Ману прави резултата 3:1, след като беше изведен перфектно сам срещу Луков и нямаше проблеми да го преодолее. Гостите претендираха за засада, но такава нямаше.

79 - ГОООЛ за Лудогорец! Алекс Сантана с индивидуален проблясък и след като финтира противник прати топката неспясяемо в горния ляв ъгъл на Луков със силен изстрел!

64 - ГОООЛ за Лудогорец! Доминк Янков получи топката непокрит в наказателното поле и заби топката в горния десен ъгъл на Луков за 1:1!

52 - ГОООЛ за Локомотив (Пд)! Карагерен с перфектен нисък удар от границата на наказателното поле матира Владо Стоянов, който замени Ренан на почивката!

46 - Начало на второто полувреме

45 - Kрай на първата част!

35 - Илич с отличен шанс да отбележи, но Ренан спаси, след което сигнализира, че изпитва болка в десния крак

32 - Мощен изстрел на Недялков от около 20 метра, който прелетя много близо до левия стълб на Луков

20 - Директен удар на Кешеру от пряк-свободен удар, но Луков боксира успешно

15 - Отново Салинас се възползва от грешка на Баджи, напредна и опита да прехвърли Ренан, но топката мина малко над целта

  5 - Опасен удар на Салинас, който минава встрани от вратата!

 1 - Начало на мача в Разград

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки