Кушев разбива Берое с 6:1 за последния успех на Славия в София

Мартин залага на Терзиев, похвали съперника

Кушев разбива Берое с 6:1 за последния успех на Славия в София

Славия няма победа над Берое като домакин от... 8 години.

За последно белите надиграха заралии в София на 1 септември 2012-а. Тогава столичани са повече от категорични - 6:1.

Интересното е, че начело на тима е Мартин Кушев. Днес, макар и временно, той отново ще води Славия след напускането на Златомир Загорчич.

От разгрома с 6:1 през 2012-а в следващите 9 мача за първенство, играни на стадиона в "Овча купел" и "Васил Левски", Берое записва 6 победи и 3 равенства.

Отделно, през това време в София двата тима завършват 0:0 за купата през април 2013-а. Така серията нараства на 10 двубоя, пише „Тема спорт“.

Иначе загубата с 1:6 коства поста на старши треньора на зелено-белите тогава Ивко Ганчев. Малко след разгрома начело на отбора застава Петър Хубчев. По два гола за гръмкия успех реализират бразилецът Жуниньо, единия от дузпа, и Здравко Лазаров, а по веднъж се разписват Павле Попара и Петър Димитров. За Берое вкарва Педро Еуженио. От състава на Славия тогава в момента в него е само вратарят Георги Петков. До почивката белите водят само с 2:0, като се развихрят през второто полувреме.

Сега в Славия са амбицирани да спрат пропадането през този сезон. Белите приключиха рано участието си в Лига Европа, а в шампионата започнаха с реми и 3 поредни загуби. Това доведе до напускането на старши треньора Златомир Загорчич. За момента начело на столичани е Мартин Кушев. Очаква се доскорошният помощник на Заги да направи някои промени по състава. Почти сигурно в средата на терена той ще се довери на едно от новите попълнения - Радослав Терзиев, който бе взет от Ботев Пд. Той ще си партнира с Карабельов в средата на терена.

"За резултатите до момента имаше и други фактори, иначе отборът играе добре. Бил съм на позицията старши треньор. Според мен натрупах доста опит като помощник, сега ми предстои Про лиценз, да го взема и да продължа кариерата си. Много е рано да се говори. Аз съм доста дълги години в Славия, но в нашата професия никой не може да каже къде ще работи. Нямахме никакво време в тази пауза, защото имахме девет национали, което, от една страна, е добре, от друга - не е, защото ние тренирахме с 10-12 човека цяла седмица. На този етап не трябва да променяме нищо кардинално. Ще играем срещу отбора, който в момента играе най-добрия футбол според мен. Ние трябва да играем нашата игра и се надявам да спечелим", коментира Кушев пред dsport.

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Левски на печалба, вижте финансовия отчет на „сините“

Ето какво пишат от „Герена“

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Официално: Ботев (Пд) иска международен съдия за реванша с ЦСКА

Вижте отовреното писмо на "жълто-черните" до БФС

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Бойко Борисов и Витоша на полуфинал

"Тигрите" разбиха ФК Кюстендил с 3:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки