Тонали: Когато се появи Милан, затворих всички останали врати

"Нямам търпение, искам да изляза и да играя", заяви новото попълнение на "росонерите"

Тонали: Когато се появи Милан, затворих всички останали врати

 Новото попълнение на Милан Сандро Тонали сподели, че е затворил всички врати, за да подпише с „росонерите“. Италианският национал заяви, че ще следва стъпките на своите идоли Дженаро Гатузо, Паоло Малдини и Златан Ибрахимович.

20-годишният футболист бе на ръба да премине в Интер, но веднага щом Милан се активизираха за подписа му, той хвана възможността.

„Откъдето идвам почти всички подкрепят Милан. Баща ми ми предаде тази страст, когато бях малък“, разкри Тонали на официалното си представяне.

„Исках да нося тази фланелка. Не говорих много с Масимо Челино, но той веднага осъзна какво означава това за мен. Той каза, че ще ме остави да направя своя избор и удържа на думата си“, добави още той.

„Помолих го да положи тези усилия за мен и Челино го направи. Страхотен човек е. Когато разбрах, че има възможността да играя в Милан, затворих всички останали врати. Трябваше да отида в Милан. Трябваше“, заяви италианецът.„Агентът ми направи по-голямата част от преговорите с Интер, така че съвсем правилно ме остави настрана, за да не се разсейвам. Щом чух за Милан и той разбра, че подкрепям отбора, проведохме разговор и го оставих да работи“, каза Тонали.

Халфът дори е провел разговор с Дженаро Гатузо, за да поиска разрешението му да облече фланелката с №8 на гърба.

„Гатузо беше моят идол и все още е. Фланелката с №8 беше свободна, затова я избрах. Самата работа с Малдини също беше много шокираща за мен в началото. Бях на „Сан Сиро“ на двубоя с Киево, когато Кларънс Зеедорф реализира в горния ъгъл в последните минути. Това беше много лош мач, но тогава поисках да играя за този отбор“, каза Тонали.

Италианският национал може да дебютира за Милан още в четвъртък в мач от квалификациите за Лига Европа срещу ирландския Шамрок.

„Нямам търпение. Искам да изляза и да играя. В този отбор има много качество и всичко е на високо ниво в моите съотборници, започвайки от Златан Ибрахимович. Той предава желанието за победа. Искаме да покажем на терена какво можем. Ибра също е мой идол. Някой, на когото вече се възхищавах при първия му престой в Милан. Той успява да поеме отбора на раменете си и да го понесе към победата. Той е човек, който трябва да служи като пример за останалите“, каза Тонали.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки