Челси даде заявката си за титла с убедителен успех над новак (СНИМКИ)

Вернер и Хаверц направиха официалните си дебюти за "сините", но се разминаха с головете

Челси даде заявката си за титла с убедителен успех над новак (СНИМКИ)

Челси победи с 3:1 Брайтън при гостуването си от първия кръг в сезон 2020/21 на английската Висша лига.

Дебют за лондончани направиха новите попълнения Тимо Вернер и Кай Хавер, но немските звезди не успяха да отбележат с попадения първите си минути с новия екип.

 Играта се водеше предимно в центъра на терена, а единственият опит за удар бе на Адам Уебстър, който стреля в 5-ата минута, но далеч от целта.

Челси дочака своя момент в средата на първото полувреме, когато гостите стигнаха до дузпа. До наказателния удар се стигна след сериозна грешка при изнасянето на топката от страна на домакините. Стивън Алсате получи от своя вратар, но не успя да се ориентира добре и да комбинира със свой съотборник. Вместо това той подари топката на Жоржиньо, който пък от своя страна изведе Тимо Вернер в наказателното поле, където вратарят Матю Райън събори нападателя. С изпълнението на дузпата сенагърби Жоржиньо, който не сгреши.

Противно на логиката, след като поведе в резултата, тимът на Челси прие играта дълбоко в собствената си половина и действаше на контраатака.Дълбоко в продължението на първите 45 минути, Тимо Вернер беше много близо до дебютния си гол за Челси, но след като преодоля с лекота бранител на Брайтън отляво, стреля силно от малък ъгъл, а опитният страж на „чайките” Райън изби в корнер.  

Втората част започна с много добро положение за домакините. Тарик Лампти проби много добре отдясно и стреля силно по диагонала, но топката бе блокирана от Курт Зума и излезе в ъглов удар.

В 54-та минута обаче Леандро Тосард върна Брайтън в мача, изравнявайки резултата. "Сините" от Лондон не позволиха този резултат да се запази много дълго и в 56-та минута Джеймс Рийс отправи топовен шут от дистанция, който матира Матю Райън. 

В 66-та пък Курт Зума реализира и трети гол за Челси, с което реши всичко в мача. Така лондончани заявиха официално амбициите си за титла в Англия през този сезон, като специалистите на Острова ги виждат като един от основните конкуренти на Ливърпул и Манчестър Сити за челната позиция.

Нови проблеми за Тонали и Нюкасъл

Разкриха още залози на халфа

Удар по Почетино преди рестарта

Бранителят получил удар в коляното

Окончателно! Алфонсо си тръгва от Байерн

Защитникът отказва да преподпише

Рома вече реши с кого ще замени Лукаку

Белгиецът почти сигурно няма да бъде откупен от Челси

Наполи бърза да подпише нов договор с Кварацхелия

Грузинецът има контракт до 2027г., но партенопеите искат да го задържат за още по-дълго

Байерн Мюнхен ще плати 12 милиона на Тухел

Баварците ще изплатят обезщетение на специалиста, въпреки раздялата по взаимно съгласие

Неймар говори с Лапорта за завръщане в Барселона

Договорът на Неймар с Ал Хилал е до лятото на 2025г

Интер си хареса звездата на Дженоа

Алберт Гудмундсон се представя отлично този сезон

Де Хеа отново е опция за Реал Мадрид

"Белия балет" ще търси нов вратар за новия сезон

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки