ЦСКА излиза срещу "черната котка" на българските отбори в Европа

Турицов аут, Тиаго до последно под въпрос, беларусите с още проблеми

ЦСКА излиза срещу "черната котка" на българските отбори в Европа

 Тази вечер от 20:00 часа ЦСКА отново ще е пoд прожек­торите на голямата конти­нентална сцена. Възпитаници­те на Стамен Белчев посре­щат беларуския БАТЕ Борисов във втория квалификационен кръг на Лига Европа, а двубоят на "Българска армия" ще бъде излъчван по Диема спорт.

Този мач е чакан дълго време от феновете на червените, ко­ито за жалост няма да са по трибуните. Защото при успех не само ще си попълнят фолклора, но и ще могат отново да мечтаят за дълъг поход в евротурнирите. Победа тази вечер отваря не само вратата към следващия кръг, но е и скрит мачбол за класиране на плейоф. Там в един мач всичко е възможно, още повече ако жребият отреди ново дома­кинство. Това ще доведе до трупане на самочувствие, пре­стиж и ще понапълни сериозно касата на клуба.

Картите за ЦСКА не спират да се подреждат още от жре­бия за първото стъпало. В мо­мента на "Армията" държат отлична ръка и остава само да я изиграят правилно.

Въпреки успехите в послед­ните 12 години БАТЕ не може да е бате на ЦСКА в Европа. Точно обратното е в истори­чески план. Но това трябва да проличи тази вечер на терена.

Както обикновено този се­зон Стамен Белчев има доста проблеми за решаване. Аут за срещата е десният бек Иван Турицов, който така и не успя да се възстанови от травма­та, получена срещу Славия. Къ­сен фитнес тест днес следобед пък ще покаже дали португал­ският халф Тиаго ще може да започне мача. Той е най-креативният играч на тима и евен­туално отсъствие ще бъде се­риозен удар. Извън сметките са и карантинираните Петър Занев и Ахмед Ахмедов. Ако Ти­аго не стартира пред Белчев ще има две опции - Жеферсон до Юга и Санкаре зад Coy или Санкаре до Юга и Белтраме зад Coy.

Едва ли ЦСКА ще експеримен­тира със схемата в толкова ва­жен мач. Отново ще се изпол­зва постройката 4-2-3-1. В от­съствието на Турицов десен бек ще е Пламен Гълъбов, фор­мата му буди притеснение, както и факта, че това не е номиналната му позиция. Зато­ва, който и да действа пред него - Йомов или Кери - ще трябва доста да помага в от­брана. Останалите от ариер-гарда ще бъдат Антов, Матей и Мазику. Дилема има и за дес­ния фланг, където неубедител­ни от началото на кампанията са Йомов, Кери и Кейта. Шансо­вете на първия да започне са най-големи.

БАТЕ пристигна у нас без за­болелите от C0VID-19 основни полузащитници Станислав Драгун и Игор Стасевич, които са изработили 27 от 49-те гола на отбора през сезона. Под въ­прос за двубоя са още от по­стоянните величини в състава -Павел Нехайчик и Евгени Яблонски, както и нападателят Мак­сим Скавиш. Те не са тренирали със съотборниците си през сед­мицата, а са се готвели инди­видуално, защото са имали до­сег със заразените. Тестовете им обаче са отрицателни, за­това и са в групата. Очаква се бела руси те да заложат на схе­ма с трима вътрешни халфове, а в атака ще са Нехайчик, Ска­виш и Милич.

Изгревът за БАТЕ в Европа започна от Левски. Залезът мо­же да бъде даден от ЦСКА. Чер­вените вече на няколко пъти показаха характер през кампа­нията. Трябва да го направят и тази вечер - нищо по-различно. Чака ги изпълнен с единоборства двубой, в който те ще имат своите шансове. Тимът вече показа, че се огъва, но не се чупи и е необходимо да дока­же отново волята си. Армейци­те са длъжни да подчинят съ­перника, за да напомнят за се­бе си и да застанат пак там, където им е мястото.

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

"Герена" все по-близо до реконструкция, общината става собственик

Архитектурната комисия взе решение за прехвърлянето на стадиона Областната управа към общината

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

OФИЦИАЛНО: Големи буферни зони за ЦСКА - Левски

Вижте подробности

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки