Треньорът на Марек очаква голямо дерби в Петрич

"Публиката ще е 12-ият човек за Беласица", смята Светльо Георгиев

Треньорът на Марек очаква голямо дерби в Петрич

 В събота на стадион Цар Самуил ще се играе мача от 7 кръг за първенството на ЮЗ трета лига между отборите на Беласица Петрич и Марек Дупница. По този повод се свързахме с новият старши треньор на мъжкия отбор на Марек Светльо Георгиев, който игра като футболист в много авторитетни отбори в страната и вече като старши треньор на дупнишкия тим успя за кратък период от време да преобрази играта на Марек, видно от постигнатите резултати.

„Очаква ни много тежък мач. Все пак ще играем на негостоприемния стадион Цар Самуил, според мен при изключително много публика, която ще е 12-тия играч на Беласица през цялото време. Това го казвам нееднократно на моите възпитаници, повечето от които са млади, за да свикнат и не се притесняват по време на играта в събота на стадион Цар Самуил. В този мач няма да мога да разчитам на наказания за 3 срещу Димитър Панталеев заради червения картон срещу отбора на Перун в изминалата събота, чието отсъствие ще бъде осезателно, защото е скоростен състезател, технически добър и  много добър като реализатор. Под въпрос до последно ще бъде и Димитър Владимиров, който заради контузия вече 3 срещи не  е на мое разположение. Той започна леки тренировки, но едва на разбора преди мача ще преценя дали е готов или не. Сигурен съм, че ще стане голямо дерби и това ще бъде истински футболен празник за феновете. Имам информация за силните  и слаби страни на отбора на Беласица. Надявам се футболистите, на които ще гласувам доверие, да изпълнят указанията ми и да задоволят интереса на зрителите. Очаквам съдиите да отсъдят това, което се случва на терена и да не повлияят на крайния резултат. Нека в това най-старо Югозападно дерби победи по-добрия на терена”.

Наставникът на мъжкия отбор на  ОФК Беласица Саша Симонович сподели, че няма поставена цел на всяка цена влизане в по-горната втора лига от страна на ръководството. „Играем мач за мач. Чувстваме силна нужда от атакуващи футболисти, защото първенството е дълго. Доволен съм до момента от наличните състезатели, които се стараят и всичко това е видно от постигнатите резултати – 5 победи и само един равен мач от началото на първенството. През седмицата тренирахме върху изчистване на слабостите, допускани до момента и готвихме схема на игра, с който да изненадаме отбора на Марек и да зарадваме нашите привърженици, които очаквам да бъдат твърде много по трибуните и да ни подкрепят през цялото време на срещата. Надявам се на реално съдийство и футболистите, на които ще гласувам доверие, да се раздадат докрай и да спечелим трите точки срещу един много силен отбор, какъвто  е този на Марек”, сподели Симонович.

Очаква се на вратата да бъде Захари Димитров, пред него Марин Георгиев, Атанас Димитров, Крум Николов, Аспарух Шамкалов, Димитър Стоев, Антон Костадинов, Симеон Бояджиев, Атанас Карачоров, Александър Смилков, Марти Таушанов.

Димитър Шалъфов: Стадион "Георги Аспарухов" не може да бъде отдаден на концесия

Вижте какво разясни председателят на СОС

Гонзо против дерби без публика: Трябва да решим проблема с футболното хулиганство

Президенът на БФС предупреди, че ако казусът не бъде решен, полицията ще затвори секторите

Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Официално: Столична община поиска „Герена“

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки