РАДОСТ В СЕВЕРОЗАПАДА! Монтана разби слаб Ботев (Пд) и задмина Левски (ВИДЕО)

Столът на Феро се разклати след 1:3 на "Огоста", Антонио Вутов с безумен червен картон

РАДОСТ В СЕВЕРОЗАПАДА! Монтана разби слаб Ботев (Пд) и задмина Левски (ВИДЕО)

  Новакът в елита Монтана записа втората си победа за сезона, след като се наложи с 3:1 над гостуващия Ботев Пловдив. „Жълто-черните“ поведоха в резултата в 8-ата минута чрез Атанас Илиев, но допуснаха обрат в рамките на две минути. Новото попълнение в тима на Никола Спасов – Билал Бари, откри головата си сметка в родния шампионат в 26-ата минута, а две по-късно Стефан Цонков даде преднина на своя тим. В 82-ата минута Тони Тасев увенча добрата си игра с попадение, подпечатвайки победата за домакините. В последната минута от редовното време Антони Вутов направи безсмислено нарушение, което му донесе втори жълт картон и бе изгонен. Така след днешния успех Монтана вече има в актива си 8 точки и задмина седмия Левски (7 т.). Ботев остава с 5 точки и падна две позици надолу, като сега пловдивчани заемат 12-ото място.

Монтана започна по-агресивно двубоя, но домакините изненадващо получиха гол в 8-ата минута. Макенджиев изпусна по елементарен начи върната топка и „канарчетата“ получиха правото да изпълнят корнер. Тодор Неделев центрира от ъгловото флагче, а Атанас Илиев стреля безпогрешно с глава, давайки преднина на „жълто-черните“.

Новакът в елита можеше бързо да върне попадението в 10-ата, но след центриране на Йорданов, Билал Бари засече с глава и бе близо да отбележи красив гол с прехвърлящ удар.

Николай Минков напредна отляво в 16-ата и центрира към другия фланг за Тасев, който плонжира и засече кълбото, но не успя да намери очертанието на вратата.

Минута по-късно късметът покри пловдивчани. Минков отправи удар на метър от наказателното поле, Работов подложи крак и засече топката, която се отби в напречната греда и излезе в корнер, за радост на гостите.

В 26-ата минута новото попълнение на Монтана Билал Бари показа добра техника и нахлу в пеналта, успя да финтира Работов и с мощен шут възстанови паритета.

Само две по-късно обратът стана пълен. Николай Минков центрира отдясно, а Стефан Цонков с глава даде преднина на Монтана.

Интригата до голяма степен можеше да се изгуби в 37-ата минута, когато Тасев пусна по земя за Сергей Георгиев, който обаче не успя да преодолее Арглиашки – вратарят на Ботев излезе навреме да скъси ъгъла и изби с една ръка удара.

След почивката Монтана продължи да бъде отборът, който задържа повече топката и показва повече агресия в атака.

В 56-ата, при заучено положение от фаул, Сергей Георгиев направи нов сериозен пропуск, стреляйки неточно от около десетина метра.

Вутов пробва далечен удар в 63-ата, но Макенджиев не се затрудни да улови.

В 82-ата минута Тони Тасев се възползва от хаотична игра в отбраната на гостите и вкара третия гол за Монтана и своя първи в родния елита.

В 90-ата минута Антонио Вутов остави Ботев в намален състав, след като си изпроси втори жълт картон с ненужен фаул.

Монтана - Ботев Пд 3:1

0:1 Атанас Илиев (8)
1:1 Бари (26)
2:1 Цонков (28)
3:1 Тасев (82)

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Левски на печалба, вижте финансовия отчет на „сините“

Ето какво пишат от „Герена“

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Официално: Ботев (Пд) иска международен съдия за реванша с ЦСКА

Вижте отовреното писмо на "жълто-черните" до БФС

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Бойко Борисов и Витоша на полуфинал

"Тигрите" разбиха ФК Кюстендил с 3:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки