КРАЙ НА САГАТА: Тиаго подписа с Ливърпул

"Чаках дълго този момент и сега съм много щастлив", каза халфът, след като парафира за 4 години

КРАЙ НА САГАТА: Тиаго подписа с Ливърпул

Край на сагата! "Ливърпул" обяви привличането на Тиаго Алкантара.

Полузащитникът идва на "Анфийлд" с трансфер от европейския клубен шампион "Байерн" Мюнхен на стойност около 22 млн. евро.

Испанският национал е второто лятно попълнение на мърсисайдци след Костас Цимикас.

"Чувството е невероятно. Чаках дълго този момент и сега съм много щастлив. Годините минават и опитваш да печелиш колкото се може повече. Когато побеждаш, преследваш още успехи. Мисля, че клубът ме описва отлично. Искам да постигна всички цели и да вдигна възможно най-много трофеи. Тук усещаш и това чувство, че всички сме нещо като семейство. Нуждая се от него", заяви Алкантара, който подписа 4-годишен договор с "Ливърпул".

29-годишният полузащитник помогна на "Байерн" да завърши миналия сезон с требъл - титлата в Бундеслигата, Купата на Германия и Шампионската лига. Тиаго взе участие в 40 мача за баварския колос. Той прекара 7 сезона на "Алианц Арена".

В кариерата си испанецът, който е юноша на "Барселона", има 9 титли, 2 купи от Шампионската лига и една от Световното клубно първенство.

"Трябва да се адаптирам бързо към новата ситуация, както и към условията. Сега графикът е сгъстен. Започнахме малко по-късно, но това е футболът... Ще помогна на отбора и в дефанзивен, и в офанзивен план, както и психологически. Едва ли феновете са по-ентусиазирани от мен! Не е до думи, а до действия. Ще оставя сърцето си на терена за моите съотборници, клуба и привържениците", каза още Алкантара, към когото сериозен интерес проявяваше и друг английски гранд - "Манчестър Юнайтед".

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки