Левски ще гони трета поредна победа в първенството

"Сините" ще се изправят срещу ЦСКА 1948

Левски ще гони трета поредна победа в първенството

 Левски приема новака ЦСКА 1948 в един от най-интересните мачове от 6-ия кръг на efbet Лига. Срещата е днес от 21 часа на "Герена".

 
Домакините ще се опитат да продължат възхода си под ръководството на старши треньора Георги Тодоров, записвайки втора поредна победа като домакин през 2020 година. В миналия кръг Левски се справи с последния Етър на свой терен, побеждавайки с 2:1.
 
През седмицата „сините” осъществиха още няколко трансфера, като на „Герена” се завърнаха Радослав Цонев, Стивън Петков и Валери Божниов.
 
Под въпрос за мача са все още Найджъл Робърта и Тома Даске. Георги Тодоров обаче ще може да разчита на опитния Симеон Славчев, който вече тренира и е готов за игра.
 
Продължава да бъде неясно бъдещето на Стайн Спиерингс. Нидерландецът попада в плановете на италианския Емполи и е твърде вероятно той да поеме в посока Апенините. Спекулациите за бъдещето на капитана Николай Михайлов също се засилват. Той е желан от турски клубове.
 
В лагера на ЦСКА 1948 със сигурност няма да разчитат на Димитър Савов. Бранителят се контузи тежко в мача с Арда ще отсъства близо три месеца. Под въпрос за срещата е Димитър Пиргов, който има проблеми с коляното.
 
През седмицата се заговори, че в клуба се готви промяна на треньорския пост ,като спекулациите бяха свързани с бившия наставник на Славия Златомир Загорчич. Благодетелят на тима Цветомир Найденов обаче отрече тези информации.
 
В последните три кръга „червените” могат да се похвалят с три чисти мрежи. В предишния кръг пък ЦСКА 1948 записа и първата си победа в елита – над Монтана с 2:0. В лагера на тима са оптимисти, след като звездата Мартин Камбуров е единственият футболист в историята, отбелязал двуцифрен брой голове срещу Левски на "Герена" в първенството - 10. Нападателят ги реализира с три различни отбора - Локомотив Пловдив (4), Локомотив София (4) и Берое (2).
Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки