Часът на „армейците“ удари

Крайно време е ЦСКА да победи Лудогорец в шампионатен мач в София

Часът на „армейците“ удари

 "Когато сме в турни­рите и сме ЦСКА, няма­ме извинение" - с тези думи на пресконференцията преди двубоя Стамен Бел­чев вкара отбора в битка­та с БАТЕ Борисов. Със съ­всем лека адаптация те биха свършили чудесна ра­бота и за предстоящия днес сблъсък. Когато си ЦСКА и играеш в първен­ството, нямаш право на извинение. Независимо кой е съперникът срещу теб. Крайно време е армейците да победят Лудогорец в шампионатен мач в София. Моментът е повече от подходящ. Време е червените да се докажат като претендент за титлата не само на приказки.

ЦСКА трябва да се въз­ползва от набраната инерция от успеха над БАТЕ и да я затвърди в пред­стоящата серия от важ­ни мачове. Такава победа не се постига всеки ден, нито всеки месец или до­ри година. ЦСКА се върна на европейската карта, време е да вземе инициа­тивата и на домашната сцена. Столичани бяха уверени и създадоха усе­щане, че държаха мача с БАТЕ в ръцете си, въпреки че двубоят бе двуостър, а дузпата можеше да даде съвсем друга посока на ра­звитие. ЦСКА изглеждаше уверен в успеха. Такава ре­шителност трябва да де­монстрира и днес. След като си направил подобна европейска вечер, не трябва да имаш притес­нения срещу Лудогорец. ЦСКА припомни кой кой е в Европа. Сега има шанс да припомни какви трябва да са ролите в България на друг успешен от последно­то десетилетие проект. Зелените не са по-страш­ни от БАТЕ. Напротив, си­туацията в двата отбо­ра е подобна.

Проектът Лудогорец, подобно на този на БАТЕ, се разви успешно през по­следните 10 години, нало­жи доминация на домашна­та сцена и постигна добри европейски резултати. И пак подобно на беларуския гранд отборът от Разград се намира в преходен период, което прави момента удо­бен за конкурентите му. Сега зелените са уязвими да понесат съкрушителен удар. Лудогорец вече загу­би от Локо Пд за суперкупата, в първенството бе пометен от Ботев Враца, а в Европа бе тотално на­дигран от Мидтиланд. Са­мо преди седмица бяха бли­зо до нов провал срещу от­бора на Бруно Акрапович, но се измъкнаха в последна­та третина на мача. Лудо­горец показа доста слабо­сти от началото на сезо­на. В четвъртък вечер пък ЦСКА демонстрира аргументи за успех в голям мач. Остава отново да изпол­зва козовете си правилно.

На книга играчите на Лу­догорец би трябвало са по-свежи, защото имаха къс­мет в жребия и пропуснаха втория кръг на Лига Евро­па. Дали обаче ще бъде та­ка? ЦСКА е в мачов ритъм и това може да окаже по­зитивно влияние върху представянето му. Подоб­ни битки се печелят пре­димно с характер, желание и хладнокръвие.

След неубедителната игра от началото на сезо­на, с класирането напред в Лига Европа играчите на Стамен Белчев си върнаха доверието на привържени­ците. Червените фенове не бяха изживявали подо­бен сериозен успех на евро­пейската сцена от от­страняването на Динамо Москва през 2009 г. Днес техните песни няма да се чуват от естрадата в Борисовата градина, а ще звучат от трибуните на "Българска армия". Присъ­ствието им ще бъде до­пълнителен импулс за игра­чите.

Духът и летвата на очакванията отново са вдигнати високо, както приляга на ЦСКА. Сега остава армейските фут­болисти да покажат, че ус­пехът на европейската сцена не е случаен, а е само началото на връщането към традициите.

Стоян Генов, „Тема Спорт“

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Левски - Напук на всичко!

Пропадането на "сините" продължава, но всичко е точно

И школата на Левски е кръгла нула!

На „Герена“ не могат да се съвземат, след като бившия шеф Йончо Арсов отнесе ценната флашка

Бандата на невинните

На "Герена" няма нито един отговорен за резултатите и дълговете

Футболна еуфория завладява Добрич

Добруджа играе най-важния си мач от 21 години насам

Ще изхвърлят ли съдиите Черно море от тройката

Отношение по темата взеха треньорът Илиев и капитанът Димов

Непостоянството на Костов

Треньорът затвърди стара слабост

Всички червени картони на Роналдо през годините

Португалецът с грозна проява в Саудитска Арабия

Левски отново е тъжна картинка!

"Сините" вече не са опонент на Лудогорец и ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки