Часът на „армейците“ удари

Крайно време е ЦСКА да победи Лудогорец в шампионатен мач в София

Часът на „армейците“ удари

 "Когато сме в турни­рите и сме ЦСКА, няма­ме извинение" - с тези думи на пресконференцията преди двубоя Стамен Бел­чев вкара отбора в битка­та с БАТЕ Борисов. Със съ­всем лека адаптация те биха свършили чудесна ра­бота и за предстоящия днес сблъсък. Когато си ЦСКА и играеш в първен­ството, нямаш право на извинение. Независимо кой е съперникът срещу теб. Крайно време е армейците да победят Лудогорец в шампионатен мач в София. Моментът е повече от подходящ. Време е червените да се докажат като претендент за титлата не само на приказки.

ЦСКА трябва да се въз­ползва от набраната инерция от успеха над БАТЕ и да я затвърди в пред­стоящата серия от важ­ни мачове. Такава победа не се постига всеки ден, нито всеки месец или до­ри година. ЦСКА се върна на европейската карта, време е да вземе инициа­тивата и на домашната сцена. Столичани бяха уверени и създадоха усе­щане, че държаха мача с БАТЕ в ръцете си, въпреки че двубоят бе двуостър, а дузпата можеше да даде съвсем друга посока на ра­звитие. ЦСКА изглеждаше уверен в успеха. Такава ре­шителност трябва да де­монстрира и днес. След като си направил подобна европейска вечер, не трябва да имаш притес­нения срещу Лудогорец. ЦСКА припомни кой кой е в Европа. Сега има шанс да припомни какви трябва да са ролите в България на друг успешен от последно­то десетилетие проект. Зелените не са по-страш­ни от БАТЕ. Напротив, си­туацията в двата отбо­ра е подобна.

Проектът Лудогорец, подобно на този на БАТЕ, се разви успешно през по­следните 10 години, нало­жи доминация на домашна­та сцена и постигна добри европейски резултати. И пак подобно на беларуския гранд отборът от Разград се намира в преходен период, което прави момента удо­бен за конкурентите му. Сега зелените са уязвими да понесат съкрушителен удар. Лудогорец вече загу­би от Локо Пд за суперкупата, в първенството бе пометен от Ботев Враца, а в Европа бе тотално на­дигран от Мидтиланд. Са­мо преди седмица бяха бли­зо до нов провал срещу от­бора на Бруно Акрапович, но се измъкнаха в последна­та третина на мача. Лудо­горец показа доста слабо­сти от началото на сезо­на. В четвъртък вечер пък ЦСКА демонстрира аргументи за успех в голям мач. Остава отново да изпол­зва козовете си правилно.

На книга играчите на Лу­догорец би трябвало са по-свежи, защото имаха къс­мет в жребия и пропуснаха втория кръг на Лига Евро­па. Дали обаче ще бъде та­ка? ЦСКА е в мачов ритъм и това може да окаже по­зитивно влияние върху представянето му. Подоб­ни битки се печелят пре­димно с характер, желание и хладнокръвие.

След неубедителната игра от началото на сезо­на, с класирането напред в Лига Европа играчите на Стамен Белчев си върнаха доверието на привържени­ците. Червените фенове не бяха изживявали подо­бен сериозен успех на евро­пейската сцена от от­страняването на Динамо Москва през 2009 г. Днес техните песни няма да се чуват от естрадата в Борисовата градина, а ще звучат от трибуните на "Българска армия". Присъ­ствието им ще бъде до­пълнителен импулс за игра­чите.

Духът и летвата на очакванията отново са вдигнати високо, както приляга на ЦСКА. Сега остава армейските фут­болисти да покажат, че ус­пехът на европейската сцена не е случаен, а е само началото на връщането към традициите.

Стоян Генов, „Тема Спорт“

Щангите превъртяха играта! Върнаха загробил ги президент

Коджабашев почти уби спорта си през 2008 г., сега може да го довърши

Кои са големите губещи от Конгреса на БФС

Венци Стефанов, групичката на Бербатов, Градев и Руди Гела няма да липсват на никого

Барби, пак ли кръв?

Депутатите да инсталират Бербатов за пожизнен президент на БФС със закон

Гонзо спечели титулярното място в може би най-важния мач

Често пренебрегван в националния отбор за сметка на Бербо, Иванов сега е президент на БФС

Защо Бербатов не получи доверието на клубовете

Вижте причините

Шампион пред отказване: ММС няма адекватна политика, при Кралев беше друго

Разказът на Йордан Колев, който се бие за България и все още продава мартеници

Невъзможният избор 7: Най-нелепата кандидатура

Ето какво представлява неадвокатът Георги Градев

НЕВЪЗМОЖНИЯТ ИЗБОР 3: Ще стане ли Гонзо президент на БФС

Вижте кандидатурата му

Левски и ЦСКА продават най-скъпо

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки