ФАЛСТАРТ: Реал М се издъни още в първия си мач за сезона

Тимът на Зидан направи 0:0 в Сан Себастиян, Давид Силва дебютира за Сосиедад

ФАЛСТАРТ: Реал М се издъни още в първия си мач за сезона

Реал Мадрид стартира с равенство новия сезон в Испания. Тимът на Зинедин Зидан не успя да спечели гостеването си на Реал Сосиедад. Мачът в Сан Себастиян завърши 0:0.

 
Първият удар към една от двете врати дойде в 14-ата минута, когато Тони Кроос комбинира с Карим Бензема пред наказателното поле. Французинът шутира силно, но в центъра на вратата и топката бе уловена от Алекс Ремиро. В 26-ата Винисиус Жуниор опита прострелно подаване към Бензема, но шпагат на защитник предотврати опасността.
 
Десет минути след това Серхио Рамос стреля с глава, но топката срещна тялото на защитник на домакините. Мадридчани имаха претенции за игра с ръка, но дузпа не беше отсъдена. Минута след това вратарят на баските Ремиро допусна грешка при изнасянето на топката. Бензема се измъкна от засадата, преодоля стража, но от малък ъгъл не успя да отбележи.
 
В 43-ата минута Александър Исак остана сам срещу Тибо Куртоа, който обаче успя да спаси с крак. Атаката продължи и отново Исак опита удар, но този път в аут.
 
В началото на второто полувреме Реал Сосиедад пропусна още една добра възможност. Береначея стреля от въздуха от сложна ситуация и прати топката на сантиметри от вратата.
 
Реал Мадрид отговори с удар на Бензема, който бе блокиран от Елустондо. В 55-та минута Винисиус и Бензема комбинираха добре на двойно подаване, но последвалото центриране не намери никого. Две минути по-късно звездата на домакините Микел Оярсабал бе оставен непокрит на границата на наказателното поле и стреля без подготовка, но не успя да затрудни Куртоа.
 
В 62-ата минута Бензема стреля от дъгата, топката тупна коварно на земята и вратарят Ремиро изби трудно.  Минута след това дебют за Сосиедад направи Давид Силва, който смени Александър Исак. Двадесет минути преди края на срещата Зидан пък направи тройна промяна в своя тим. Той пусна в игра Каземиро, Федерико Валверде и 20-годишният Марвин Парк, които се появиха съответно на местата на Мартин Йодегор, Лука Модрич и Родриго.
 
В 88-ата минута топката стигна до Давид Силва, който стреля, но бе блокиран от Рафаел Варан. С това приключи всички интересно в този мач.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки