Изненадващи резултати в VII кръг на ЮЗ Трета лига

Вижте подробности

Изненадващи резултати в VII кръг на ЮЗ Трета лига

Много емоции и  изненадващи резултати в 7 кръг на първенството на ЮЗ трета лига. Вихрен се откъсна с 2 точки пред Беласица и е едноличен лидер в класирането

Девет мача от 7 кръг за първенството на ЮЗ трета лига се изиграха по терените на Югозападна България. Отбелязани бяха 20 гола, от които 12 за домакините и 8 за гостите.  

С най-голям интерес се очакваше дербито на кръга между отборите на Беласица Петрич и Марек от град Дупница. Над 1000 души изгледаха този двубой и останаха доволни от играта на двата отбора. Първи откриха резултата домакините чрез Живко Димитров, в 16-та гостите изравниха с гол на Веселин Любомиров. В 57-ма минута гостите отново поведоха с попадение на Николай Николов. В 61-ва минута капитанът на Беласица Марти Таушанов изравни от дузпа за 2:2.

Стотина фена подкрепяха отбора на Марек. Между тях бе и легендарният футболист Георги Сапинев. Шофьор на автобуса бе известния авторитетен международен арбитър Димитър Шарлачки. Зам шефът на фенклуба Румен  Тимев изказа специална благодарност на шефа на охранителния отдел на РПУ Петрич Симонски за посрещането и извеждането на агитката от града.

В Ихтиман местния Ботев претърпя загуба от Оборище Панагюрище с 1:2. Във 2-ра минута петричанина Васил Тачев откри за 0:1, в 43-та Владимир Каптиев изравни за 1:1. В 67-ма минута Улисес Сантос от гостите направи резултата 1:2.

В Разлог местния Пирин бе надигран по категоричен начин от отбора на ФК Кюстендил с 0:3. С две попадения на Александър Александров-Аци, едното от дузпа, и едно на Мартин Газиев отборът на гостите спечели трите точки.

Сливнишки герой победи като гост Левски Чепинци с 1:0. Попадението бе на Ивайло Цветков-Пифа в 65-та минута от дузпа.

В Ботевград отборът на Гранит Владая победи местния Балкан с 1:0 с гол, отбелязан от Даниел Димитров в 16-та минута. Непростими пропуски за отбора на домакините на Петко Петков на три пъти, като веднъж не успя от дузпа.

В Сандански лидерът Вихрен победи опашкаря Банско с 2:0 с голове на Владимир Кабранов и Никола Георгиев. Санданският тим продължава да е без загуба и с 19 точки е едноличен лидер в групата.

На стадиона в Доброславци отборът на Пирин Гоце Делчев победи местния Надежда с 4:2. За гостите точни бяха Лъчезар Давков-три гола и Любомир Гоцев. За домакините попаденията бяха дело на Мариян Китанов  и Боби Борисов от дузпа. Президентът на Надежда даде много висока оценка за Пирин Гоце Делчев и определи Петър Лазаров  от гостите като човек-отбор.

В Кюстендил местния Велбъжд и Чавдар Етрополе завършиха при нулево равенство. Старши треньорът на гостите Краси Стоев определи резултата като реален и се оплака от липса на доста титуляри заради контузии. Старши треньорът на Велбъжд Радостин Джугански сподели, че в този мач главният съдия Мартин Марков е подминал на три пъти отсъждане на дузпи, веднъж  и Жорж Георгиев е уцелил напречната греда зад стража на Чавдар. Все пак той определи точката като ценна,  спечелена срещу класен противник, воден от опитен треньор като Красимир Стоев.

В Кресна местния Перун и Рилски спортист Самоков завършиха 0:0. Наставникът на домакините Благовест Ангелов сподели, че неговият тим е играл далеч по-добре в двубоя, но не си е реализирал положенията.
Беласица-08 победи Вихър Кавракирово с 6:2

Отличен старт на отбора на Беласица-08 от едноименното селище през новото първенство на областна група Струма-2, побеждавайки Вихър Кавракирово с 6:2. Срещата като цяло премина в половината на  гостите и всяка атака  бе заплаха за техния тим. Първият гол в срещата във 2-ра минута отбеляза Димитър Чоканов, който изскочи срещу вратаря на Вихър и го преодоля за 1:0. Петър Яков изведе Марио Чоканов, който прехвърли вратаря на гостите за 2:0 в 13-та минута. В 36-та минута Христо Казалиев от фаул от 22-23 метра направи резултата класически – 3:0. Непростими пропуски за отбора на домакините направиха Марио Цанев, Петър Яков и Георги Гечев.

Второто полувреме отборът на домакините започна малко отпуснато и резултата бе намален на 3:1 след колективна грешка на Георги Котоманов и Димитър Чоканов в 49-та минута. 4 минути по-късно след триходова комбинация Христо Казалиев от домакините покачи на 4:1. В 65-та минута след далечен изстрел на гостите топката тупна пред вратаря Георги Сельов, който се хвърли, но не успя да удържи кълбото , и резултата стана 4:2. В 79-та минута Петър Яков от фаул от около 20 метра изпрати топката под гредата зад стража на гостите за 5:2. Последният шести гол отбеляза Христо Казалиев, който бе изведен от Петър Яков и прехвърли умело вратаря на Вихър. Последваха пропуски на Кирил Стамчев, Петър Яков и Марио Цанев.

След мача капитанът на отбора Кирил Стамчев сподели, че е доволен от играта на всички негови колеги и тепърва очаква добри мачове от младите състезатели.
Струма заля пет пъти Яворница

В мач от първия кръг за първенството на областна група Струма-2 на стадиона в Марикостиново се  срещнаха отборите на местния Струма и Яворница от едноименното селище. Мачът започна мудно и с голяма доза подценяване на противника от страна на домакините към новака в групата Яворница. Първият гол в срещата падна едва в 35-та минута от Мартин Бояджиев, който бе изведен от Ивайло Хаджигаев след силен шут от 10 метра. В 42-ра минута комбинация между Мартин Бояджиев и Веско Найденов завърши с гол на последния, който със страхотен шут уцели напречната греда зад стража на гостите отвътре, топката тупна на голлинията и влезе  в мрежата за 2:0.

На почивката наставникът на Струма Атанас Терзиев направи няколко смени, като запази част от титулярите си за мача за Купата на АФЛ срещу Пирин Разлог. Георги Младенов замени Мартин Бояджиев, Георги Бъчваров- Венци Митрев. В 47-ма минута отнета топка  от Георги Младенов бе насочена към устремилия се по левия фланг Георги Бъчваров, който по диагонал от движение простреля вратаря на гостите за 3:0. Още двама от асовете изведе Атанас Терзиев от състава си. В игра влязоха Александър Камишев и Марин Георгиев на местата на Ивайло Хаджигаев и Кирил Митрев. В 67-ма минута при атака по левия фланг на домакините Георги Бъчваров насочи топката ниско по земята към Александър Камишев и намиращия се на задна греда футболист отклони кълбото за 4:0. Петият гол в срещата стана след като Веско Найденов центрира отдясно топката пред вратата на гостите, Марин Георгиев я пое с гърди, тръгна напред, излъга двама и стреля точно за 5:0.

Независимо от победата, старши треньорът на Струма Марикостиново Атанас Терзиев даде средна оценка за играта , като заяви, че някои от неговите футболисти дори и не са се изпотили.

Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки