Златан поведе Милан към летящ старт на сезона (СНИМКИ)

Ибрахимович вече е с три гола от два мача този сезон

Златан поведе Милан към летящ старт на сезона (СНИМКИ)

 Милан започна кампанията си в Серия "А" с домакински успех срещи Болоня - 2:0. Златан Ибрахимович вкара и двата гола за "росонерите".

Шведът откри резултата с глава в 35-ата минута, а в 51-ата се разписа от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Исмаел Бенасер.

Тимът на Стефано Пиоли  изпрати предишния сезон в невероятна форма и даде поводи за оптимизъм на феновете си, които потвърди с представянето си тази вечер. 
Първият опасен удар към една от вратите беше на Сориано след грешка на Бенасер, но топката мина встрани от вратата. Ибрахимович пък не успя да даде аванс на "росонерите", след като получи пас от Чалханоолу и майсторски елиминира противников бранител, но шутира неточно.

Логичното се случи в 35-ата минута. Тео Ернандес получи достатъчно време и пространство, за да центрира и той намери по перфектен начин Ибрахимович. Шведът надскочи защитник в бяло и с глава прати топката в мрежата. 

В началото на второто полувреме в игра за Милан влезе Алексис Салемакерс на мястото на Кастийехо и белгиецът допринесе за остротата в атаките на домакините.

В 47-ата минута Ибрахимович можеше да удвои, но Лукаш Скорупски показа добър рефлекс. В 50-ата Бенасер беше повален в наказателното поле и след консултация с ВАР реферът Федерико Ла Пена отсъди дузпа, реализирана от Ибра.

В заключителната част от мача Болоня можеше да върне интригата. Гостите организираха няколко хубави атаки, но Донарума също демонстрира класа. Той отказа последователно Шаутен и Сансоне, а в 88-ата минута Мичел Дийкс от гостите получи червен картон.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки