ММС даде началото на шестото издание на #BeActive Европейската седмица на спорта

Официалното откриване се състоя в „Княжеска градина“ в София

ММС даде началото на шестото издание на #BeActive Европейската седмица на спорта

Със спортни демонстрации и активности на открито стартира #BeActive Европейската седмица на спорта в България.

Начало на шестото издание на инициативата даде зам.-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов.

Официалното откриване се състоя в „Княжеска градина“ в столицата, в партньорство със София ърбън зона спорт 2020, организирана от Столична община. България е една от 42 страни в Европа, които са част от кампанията.

„Вярвам, че започва една седмица, в която много хора ще имат възможност да спортуват активно. Не само млади, а и по-възрастни ще могат да усетят магията на спорта по време на събитията, които се организират както в София, така и в други градове на страната. Пожелавам на всички да се забавляват и нека да спортуваме навсякъде и по всяко време“, заяви Стоян Андонов.

На събитието присъстваха и част от посланиците на Европейската седмица на спорта – грациите Невяна Владинова, Боряна Калейн и Катрин Тасева, бронзовият медалист от Световното първенство по бокс Радослав Панталеев,  шампионката от Европейските игри в Минск по олимпийско карате Ивет Горанова и европейската шампионка на сабя при жените до 20 г. Йоана Илиева. Те приканиха младите хора да бъдат активни и да се включат в събитията от кампанията през 2020 г., като отбелязаха ползите от спортуването и воденето на здравословен начин на живот. В откриването се включиха още легендарният гимнастик Йордан Йовчев, генералният секретар на Българския олимпийски комитет Белчо Горанов и зам.-председателят на Фондация „София – европейска столица на спорта" Анатоли Илиев.

Европейската седмица на спорта #BeActive е част от инициатива на Европейската комисия за насърчаване на спорта и физическата активност на гражданите на ЕС. Национален координатор за България е Министерството на младежта и спорта, съфинансиран по програма „Еразъм +“ на Европейския съюз. През 2020 г. мотото на Европейската седмица на спорта е „Бъди активен всеки ден, всеки навсякъде спортува!“, а инициативите ще се проведат в София и други градове в страната.

На 24 и 25 септември между 10,00 и 19,00 ч. Европейската седмица на спорта продължава със Спортен панаир в столичната „Асикс Арена“. В него ще се включат представители на над 20 вида спорт – федерации и спортни клубове, които ще представят дейността си с информационни щандове и демонстрации.

На 26 септември (събота) Спортно селище и Нощ на спорта #BeActive Night ще очакват приятелите на спорта между 15 и 21 часа в пространството пред НДК. На 28 септември ще се проведе #MultiSportOpenDay, Ден на отворените врати във фитнес центрове в София и страната, като инициативата се реализира в партньорство с Benefit Systems.

Организирането на всички събития от Европейската седмица на спорта ще бъде съобразено с изискванията и разпоредбите на Министерството на здравеопазването и препоръките на Европейската комисия за провеждане на публични прояви в условията на променяща се епидемиологична обстановка в резултат на разпространението на COVID-19.

Европейската седмица на спорта се реализира в партньорство със: Столична община, Фондация „София – европейска столица на спорта“, Български червен кръст, Национална спортна академия „Васил Левски“, Държавна агенция за закрила на детето, „Метрополитен“ ЕАД, Минерална вода “Девин”, Modis/Win4Youth, Компания „Benefit Systems“, Boardshop, Fitfest, Фитнес центрове Pulse, Веломания, Списание 360, Sugarland Bulgaria, DRAG Bicycles и др.

Нейков и Ангелова гонят финали през репешажи на ЕП по гребане

По-рано днес Кристиан Василев си осигури място в полуфиналите на скиф

Първият в България VIP Bell Link GRAND бе спечелен на сайта на WINBET

Късметлията спечели над 210 хиляди лева

Българин в преследване на олимпийска квота в гребането

Вижте подробности

Без наши на финалите на отделните уреди на Европейското по спортна гимнастика

Вижте подробности

Белослава Кръстева на половин точка от върха на Европейското по шахмат

Днешният ден се оказа успешен и за повечето от останалите българки

Министър Глушков откри младежкия форум „Огласи визията си. Бъди информиран, подготвен, ангажиран“

С дейни хора като Вас ни очаква бъдеще, обяви министърът на младежта и спорта

WINBET с 50 лв. бонус при 50 лв. депозит за нови клиенти

Новите потребители на сайта winbet.bg ще могат да изтеглят сумата на бонуса след само три разигравания

WINBET предлага още възможности за по-високи печалби с новия VIP Bell Link джакпот

Още по-вълнуващо казино преживяване с избрани игри на EGT Digital на сайта winbet.bg

Салимова завърши с реми в Турнира на претендентките

Китайски сблъсък за световната титла, Нургюл 7-ма в дебютното си участие

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки