Днес Европа ще разбере кой е нейният супершампион

Байерн и Севиля един срещу друг в първия европейски трофей от новия сезон

Днес Европа ще разбере кой е нейният супершампион

 Оборите на Байерн и Севиля излизат един срещу друг в сблъсък за Суперкупата на Европа. Спорът за отличието е тази вечер от 22 часа българско време и ще се играе на стадион „Ференц Пушкаш” в унгарската столица Будапеща.

По традиция този двубой се играе преди началото на футболния сезон, но заради пандемията от коронавирус и множеството промени в календара, както и късното приключване на европейските клубни турнири, наложиха мачът за Суперкупата да се играе едва в края на месец септември.

Решението на УЕФА да допусне фенове на трибуните доведе до много полемики. Голяма част от критиките към Европейската футболна централа са, че предприема сериозен риск на фона на върлуващата пандемия и непрестанното увеличаване на заразените в Европа.

Стигна се до там, че голяма част от привържениците на Байерн вече върнаха своите закупени билети за срещата. Както е известно, всеки от феновете, който присъства на мача тази вечер, ще трябва да бъде карантиниран за определен период при връщането си съответно в Испания или Германия. От УЕФА разрешиха да бъдат пуснати в продажба 20 000 билета, или 1/3 от капацитета на стадиона.

Байерн и Севиля стигнаха до заветния мач, след като триумфираха в Шампионската лига и Лига Европа. „Баварците” направиха безкомпромисен сезон, както в Европа така и на родната сцена и съвсем заслужено се окичиха с редица отличия.

Севиля пък от своя страна спечели „своя” турнир ,чупейки безпрецедентни рекорди на Стария континент. Испанците спечелиха втората по значимост клубна надпревара в Европа за рекорден шести път.

Байерн влиза в мача определено като големия фаворит, но в такива срещи често сме ставали свидетели на изненади. Самият нападател на Севиля Люк де Йонг определи мача като „Давид срещу Голиат”, фаворитизирайки именно германския шампион.

„За мен, на този етап, Байерн Мюнехн е най-добрият отбор в света. Гледайки ги как играят като отбор, пресирайки, защитавайки се и атакувайки, те са като машина, наистина”, коментира 30-годишният холандец.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки