Министър Кралев и представители на спортни федерации обсъдиха мерките за допускане на публика на закрито

Зрителите трябва да бъдат със защитна маска или с друго средство, покриващо носа и устата, по време на целия си престой в спортното съоръжение

Министър Кралев и представители на спортни федерации обсъдиха мерките за допускане на публика на закрито

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев проведе среща с представители на федерациите по волейбол, баскетбол, хандбал, хокей на лед, футзал и водна топка, на която обсъдиха нужните противоепидемични мерки за допускане на публика при провеждане на състезания на закрито. 

 
Предложението от федерациите е направено на база придобития опит през юни, когато бе позволено провеждането на състезания на закрито с публика. По време на разговора министър Кралев и представителите на спортните централи обсъдиха възможността при провеждане на състезания на закрито да се допуска публика при настаняване на зрителите най-малко през 1 седалка и при спазване на физическа дистанция от 1,5 м., при заетост на местата не повече от 50%. Зрителите трябва да бъдат със защитна маска или с друго средство, покриващо носа и устата, по време на целия си престой в спортното съоръжение.
 
Внимание бе обърнато и на допускането на журналисти в спортните съоръжения. Настаняването им трябва да се организира така, че да няма пряк контакт между журналисти и състезатели, като се осигурява дистанция от минимум 3 м. между журналистите и състезателите. Журналистите трябва да спазват и  физическа дистанция от 1.5 м помежду си.
 
Бяха обсъдени противоепидемичните мерки за съблекалните, общите части в спортно съоръжение, тоалетните, трибуните и др.
 
Въз основа на разговорите от днешната среща Министерството на младежта и спорта ще изготви предложение с указания за прилагане на противоепидемични мерки на спортни обекти и съоръжения, което ще бъде изпратено на 25 септември на Министерството на здравеопазването за утвърждение.
 
„Всички любители на спорта се вълнуват изключително много от това как ще протекат състезанията тази година, особено при колективните спортове. Трябва да направим всичко възможно, поради почти ликвидирания международен календар, да осигурим най-добри условия за провеждане на вътрешните състезания при спазване на всички мерки, които да гарантират здравето на спортистите и на публиката. Аз се надявам, че ще се справим с тази задача и от 1 октомври състезанията на закрито да се провеждат с публика“, заяви спортният министър.
 
Комфорт доминира на ДП по тенис на маса

Вижте подробности

Расистки скандал се разрази около откриването на Париж 2024

Политици не искат музикална звезда на Франция да пее на Игрите

Легендарна треньорка от СССР: МОК ще убият Олимпийските игри

Вижте какво каза Татяна Тарасова

Макрон призовава Русия за мир по време на Олимпийските игри в Париж

Вижте подробности

Петкратна олимпийска шампионка прекратява кариерата си в колоезденето

Вижте подробности

В Белгия: Българският отбор 9-и на Световната купа по фехтовка

В надпреварата на сабя при жените участваха 20 тима от 20 държави

Сестри Стоеви отпаднаха на полуфинал във Франция

Вижте подробности

Йоана Илиева се класира шеста за Световната купа на сабя в Белгия

Тя се представя все по-добре с напредването на сезона

Аоияма с 5-а поредна загуба в Осака

Българинът стартира с две победи, но вече е с отрицателен баланс

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки