Министър Кралев посети спортния панаир #BeActiveFair (СНИМКИ)

Над 30 спортни федерации и клубове представят своята дейност по време на изложението в “Асикс Арена”

Министър Кралев посети спортния панаир #BeActiveFair (СНИМКИ)

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев посети спортния панаир #BeActiveFair, който е част от програмата на Европейската седмица на спорта. Над 30 спортни федерации и клубове представят своята дейност по време на изложението в “Асикс Арена”.

“Много се радвам, че за шеста поредна година реализираме тази инициатива на Европейската комисия, чиято основна цел е да стимулира движението основно сред младите хора. Миналата година, когато нямаше пандемия, условията бяха други. Имаше огромен интерес. На изложението през 2019 г., което направихме за пръв път в “Арена Армеец”, присъстваха над 10 000, по-голямата част от които бяха ученици, млади хора, които имаха възможност да се запознаят с различните спортове, различните федерации и клубове. Тази година при съвсем други условия за втори път правим подобно изложение. Около 30 училища ще доведат своите ученици тук”, заяви министър Кралев по време на обиколката си в “Асикс Арена”.

Той обяви, че подобни мероприятия, които са част от #BeActive Европейска седмица на спорта, ще се проведат в следващите дни и във Варна, Видин, Враца и много други градове в страната.

“За пореден път в изминалите 6 години даваме възможност на клубовете и федерациите да достигнат до по-голям брой деца. Един от големите ни проблеми въобще в българския спорт е намалената двигателна активност, особено сред учениците и подрастващите, редкият контакт между спортните клубове, федерациите и децата. Преди имаше много скаути, много треньори, които ходеха по училищата, издирваха таланти, представяха спортовете пред много деца. Сега клубовете по друг начин са организирали дейността си и се радвам, че чрез тази инициатива имаме възможност да срещнем учениците с различните спортове и така да дадем възможност те да изберат любим, с който да се занимават, защото здравето е по-важно от всичко”, каза спортният министър.

По време на обиколката си на спортния панаир министър Кралев беше придружен от посланичката на Европейската седмица на спорта Ивет Горанова и легендарния гимнастик Йордан Йовчев. В залата присъстваха и представители на Спешъл Олимпикс България.

Изложението в “Асикс Арена” ще продължи и утре (25 септември), като всички желаещи могат да го посетят между 11.00 и 19.00 часа. Входът е свободен. В спортния панаир се включват клубове по бокс, художествена гимнастика, олимпийско таекуондо, спортна гимнастика, фехтовка, хандбал, бадминтон, скокове на батут, мотоциклетизъм, канадска борба и др.

На 26 септември (събота) Спортно селище и Нощ на спорта #BeActive Night ще очакват приятелите на спорта между 15 и 21 часа в пространството пред НДК.

Европейската седмица на спорта #BeActive е част от инициатива на Европейската комисия за насърчаване на спорта и физическата активност на гражданите на ЕС. Национален координатор за България е Министерството на младежта и спорта, съфинансиран по програма „Еразъм +“ на Европейския съюз. През 2020 г. мотото на Европейската седмица на спорта е „Бъди активен всеки ден, всеки навсякъде спортува!“, а инициативите ще се проведат в София и други градове в страната.

Черно море призовава феновете си да се включат в благотворителна инициатива

За Великден, вижте какво пишат „моряците“

ПРЕКРАСНО! Ивет Лалова стана майка

Роди се Тиаго Колио

Щастливият Стоичков обяви, че ще става дядо за втори път

Малката му дъщеря Христина е бременна, а бебето ще се появи на бял свят през октомври

Скандал с изнасилване разтърси Висшата лига!

Двама футболисти са задържани от полицията

ЦСКА отбеляза Деня на Земята

„Благодарим на всички, които се включиха в нашата кампания и върнаха дрехи за рециклиране“

Райс защити половинката си, тя изтри всичко от мрежата

„Жена ми е любовта на моя живот и за мен няма начин тя да стане по-добра"

Каранга на парти преди Арда – ЦСКА

Вижте подробности

Григор преодоля страховете си и изкара книжка за яки мотори

Вижте подробности

Авто-мото изложбата "Ние сме България" се провежда този уикенд край Варна (СНИМКИ)

Събитието представлява вълнуващо изложение на автомобили, брандирани със символите и цветовете на България

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки