Крум Стоянов: С Херо не се работи лесно

Ще е напълно заслужено да съм национал, откровен е халф-бекът на Берое

Крум Стоянов: С Херо не се работи лесно

 Защитникът на Берое Крум Стоянов дадe специал­но интервю за "Тема Спорт". Бранителят на заралии гово­ри за отличния старт на ти­ма през новия сезон и сподели очакванията си за предстоя­щия сблъсък с Лудогорец. Той разказа и за работата с Ди­митър Димитров и изисква­нията му към отбора.

Круме, Берое стартира но­вия шампионат по отличен начин. Изненадва ли те това и какви са амбициите ви?
- Наистина много добър старт за нашия отбор. Спо­ред мен Берое изгради силен състав за българските стан­дарти. Мисля, че можем да се борим за нещо по-добро като класиране в сравнение с мина­лата година. Естествено, че има съжаление у нас от изпу­снатата победа срещу Ботев Пловдив. Водехме с два гола, но в крайна сметка допуснах­ме равенство - 3:3. Срещу ЦСКА 1948 заслужавахме да победим. И в тази среща не ус­пяхме да вземем трите точ­ки, но напълно заслужено сме на това място в класирането и резултатите са налице. Ние в съблекалнята сме си поста­вили за задача да влезем в тройката. Конкретната цел от ръководството е да сме в първата шестица. Искаме да гоним класиране за Лига Европа

Предстои ви мач с Лудого­рец. Какви са очакванията ти за двубоя?
- Трябва да играем по този начин, както показахме до мо­мента, и да се поздравим с трите точки. Не се заблужда­ваме, знаем, че Лудогорец е най-силният отбор в България. Имат много добри футболи­сти. Може би притежават 22-ма равностойни играчи и кой­то и да играе - Лудогорец си е Лудогорец. Не случайно стана­ха девет пъти поред шампио­ни. Дано да успеем да спечелим нещо в Разград.

Програмата ви е много трудна и в следващите мачо­ве - приемате Локомотив Пловдив, а след това госту­вате и на ЦСКА. Предимство ли е, че през тази година не участвате в квалификации­те за Лига Европа, а тези ти­мове натрупаха повече дву­бои?

- Според мен тези мачове с Лудогорец, Локомотив Плов­див и ЦСКА ще са вододелът за нашия отбор. Ако съумеем да играем силно и да вземем мак­симума от точките, което не е невъзможно, спокойно мо­жем да се намесим в борбата за тройката.

Преди това каза за силния тим, който Берое изгради. В отбора има много чужденци. Затруднявате ли се с комуни­кацията в съблекалнята и на терена?
- Смея да кажа, че в Берое в момента има много добри футболисти. На терена кому­никацията е една и съща. Дали на български или на английски, няма значение, футболният език е един и същ. Мисля, че за­това се получават и тези ре­зултати. Всеки се раздава на максимум, като излезе на те­рена, и показва своите качества. Не е случайно, че сме първи.

Начело на тима е опитен треньор като Димитър Дими­тров. Познаваш го от преди това. Лесно ли се работи с не­го?
- Той ми даде пътя във футбо­ла в Черноморец Бургас, когато бях на 18 години. Три години съм работил преди това с него. Да, не се работи лесно с него, защо­то е много взискателен и иска във всяка една тренировка и един мач да се влагаш на 100%. Но, от друга страна, резулта­тите са показателни, защото всеки един футболист влага максимума от себе си. Помагаме си взаимно. Това искат треньо­рите и класирането говори за това.

В първите мачове от сезона Берое е един от отборите, ко­ито показват много добра фи­зическа издръжливост...
- Направихме силна подготов­ка, макар и в съкратен вариант. Това е една от причините за ре­зултатите ни до момента.

Много често Димитър Ди­митров прибягва до схема с трима защитници, а ти вли­заш в ролята на халф-бек и по-често се включваш в атака. Коя позиция ти е по-удобна?
- Редуваме схемите. В един мач може да сме с трима за­щитници, а в друг с четирима. Зависи от изискванията на тре­ньорския щаб и се нагаждаме спрямо противника. Те знаят най-добре как да подходим във всеки отделен двубой. За мен лично няма значение в каква схе­ма ще играем, защото се чув­ствам достатъчно комфортно и на двете позиции. Важното е да продължавам да давам макси­мума от себе си, да помагам на отбора и да печелим точки.

Силно впечатление прави факта, че в Стара Загора не сте допуснали гол. Може ли стадион "Берое" да се превърне в крепост за вас?
- Дай Боже да продължим по този начин. Дори трите попа­дения, които сме допуснали, ги получихме в един мач - срещу Бо­тев Пловдив в Коматево. Все още не мога да си обясня как се получи това. При домакинства­та си играем много силно и сто­им стабилно на терена. Не сме допуснали попадение и дано за­напред да продължим по този начин.

Следиш ли ситуацията в бившия ти отбор Етър. На тъ­жа ва ли те положението, в което се намира в момента клу­бът?

- От Етър пазя много добри спомени. Изкарах една страхот­на година и половина в клуба. За мен е пагубно това, което се случва в момента. Надявам се в най-скоро време нещата да се оправят, защото град като Ве­лико Търново заслужава да има силен футбол. Трябва хората да се радват и да гледат отбора всяка седмица в елита. Дано всичко се нареди. Чувам, че нещата тръгват в по-добра посока и трябва да се възвърнат добри­те дни. Търново е футболен град.

Очакваш ли да получиш по­виквателна за националния от­бор след силните ти игри от началото на първенството? И може ли България да победи Ун­гария в решителния плейоф?
- Благодаря на Красимир Балъков, че ми даде възможността да се докосна до обстановката в националния отбор. Бях там и видях. За мен лично след игрите, които показах от началото на сезона, ще е напълно заслужено да получа повиквателна за на­ционалния отбор. За всеки фут­болист е мечта да играе за ро­дината си. Колкото до сблъсъка с Унгария, всичко може да се слу­чи. Един мач е и когато се вло­жиш на максимум, може да по­стигнеш успех. Виждаме, че то­ва не е само на национално, а и на клубно ниво. В съвременния футбол има отбори, които от­страняват много по-големи от тях. Всичко е изравнено. Няма ги вече тези хегемонии, както пре­ди. Всеки може да победи всеки. Дай Боже да победим Унгария, а след това да имаме шанс най-на­края да се класираме на голям фо­рум. Вече е време.

Берое публикува годишния си финансов отчет

Вижте подробности

Ачиари: Изиграхме много интелигентен мач, много съм доволен

Треньорът на заралии остана доволен от успеха

Берое шокира ЦСКА 1948 в Бистрица с късен гол (ВИДЕО)

Политино реализира в 88-ата минута

Добри новини за звезда на Берое, избегна затвора

Себастиан Вия има поводи за радост

Себастиан Вия: Работихме много, головете са доста важни за мен

Новата звезда на Берое изрази радостта си след успеха над Черно море

Ачиари: Направихме много добър мач, търсим нашия стил с новите играчи

Треньорът на Берое бе доволен от успеха над Черно море

ШОК ЗА ЧЕРНО МОРЕ: Берое спря "моряците" с 2:0 (ВИДЕО)

Трета загуба за варненци от началото на сезона

Първо в NS: Арда се пробва за желан от Левски

Вини Трибуле в радара на "сините"

Берое надделя над Спартак (Плевен) с 3:0 в последната си контрола

Заралии не дадоха шансове на противника си днес

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки