Ради Цонев: В Италия израснах много

"От предишния ми престой тук всичко е сменено, но Левски си е същата институ­ция"

Ради Цонев: В Италия израснах много

 Халфът на Левски Ра­дослав Цонев даде интервю за Диема спорт. Той се завърна на "Герена" в средата на сеп­тември, а при 3:0 над ЦСКА 1948 направи повторния си дебют за сините. 25-го-дишният футболист гово­ри за ситуацията в отбо­ра, предстоящото госту­ване на Ботев Пд, тежка­та серия след паузата в първенството, както и престоя си в Италия, къде­то игра за Лече, Витербезе и Монополи.

ЗА ЗАВРЪЩАНЕТО В ЛЕВСКИ

Усещането беше страхотно, все пак в Левски съм изкарал дълги години. Чувствам се много добре. Спечелихме с 3:0 в повторния ми дебют. Най-важното бе да зарадваме фе­новете, все пак те изстрада­ха много в последните месеци заради липсата на добри ре­зултати. Хареса ми атмосфе­рата на стадиона в този мач. Надявам се в следващите двубои още повече хора да идват да ни подкрепят.

Чувствам се добре в схема 4-3-3. Спиерингс и брат ми Боби са страхотни, с тях се играе много лесно. Отборът ни е нов, мисля, че в следва­щите седмици ще се опозна­ем добре. Надявам се не само да продължим да създаваме положения, но и да вкарваме повече голове. Имаме нови играчи в предни позиции. Рад­вам се, че при нас са Стивън Петков и Валери Божинов -знам, че във всеки момент могат да решат даден мач. Дано подобрят физи­ческото си състоя­ние, защото имат всички качества.

Основата на на­шия отбор трябва да са хъсът и агресия­та, след това идват креативните неща. Имаме млади играчи, които нямат толко­ва опит. Но борим ли се здраво, и тех­ническите качества ще излязат наяве. Ко­лективът трябва да е водещото в Лев­ски.

ЗА ПРОМЯНАТА НА "ГЕРЕНА"


От предишния ми престой тук всичко е сменено - ръко­водство, треньор, играчи. Но Левски си е същата институ­ция.

Сега вече съм от опитните в съблекалнята. Ще се опи­твам да помагам на по-малки­те. Ако има нещо, което виж­дам, че не ми харесва, бих им го казал. Мисля, че ще показват хубави игри, ще ни помогнат много.

ЗА ГОСТУВАНЕТО НА БОТЕВ ПД

Съперникът има проблеми, но и при нас е така. Нека си гледа­ме нашия отбор. Надявам се да играем добре, а ако побе­дим, ще е страхотно. След то­ва имаме мач и с Ботев Враца, после идва паузата за нацио­налните отбори. Тя ще ни да­де време да потренираме и да се настроим един към друг. След нея трябва да изглеждаме по още по-добър начин.

ЗА ТЕЖКАТА ПРОГРАМА СЛЕД ПАУЗАТА

Идват мачове със Славия, Чер­но море, Лудогорец, Локо Пловдив и ЦСКА. Това са теж­ки двубои, но те са най-хубави за нас. Левски като среща ЦСКА и Лудогорец, атмосфера­та е друга. Очаквам с нетър­пение тези мачове.

ЗА ПРЕСТОЯ В ИТАЛИЯ


Израснах много в доста аспек­ти. Там футболът е по-разли­чен - конкуренцията е голяма, тренировките са много здра­ви. В заниманията е тежко, но като цяло съм направил крачка напред. Доволен съм за това, което се случи. Като цяло оце­нявам престоя си там като ус­пешен. Не играх за Лече в Се­рия А, но не съжалявам. Учех се в тренировките от играчи ка­то Чезаре Бово, който е бивш италиански национал.

От тактическо естество са доста по-различни нещата, там много се работи върху това. Именно това най-много развих в играта си, но да не забравяме и физическата, и техническата част, защото се набляга на всичко.

ЗА НАЦИОНАЛНИЯ ОТБОР


Искам да играя за България. Но първо трябва да показвам доб­ри игри на "Герена". След това ще се радвам да ме повикат. Гледах мачовете с Ейре (1:1) и Уелс (0:1) - загубихме точки в последните минути, но като цяло играхме добре. Имаме стойностен отбор, защо да не победим Унгария на баража за европейското? В един мач всичко става. Със задружни сили можем да спечелим.
 

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Левски - Напук на всичко!

Пропадането на "сините" продължава, но всичко е точно

И школата на Левски е кръгла нула!

На „Герена“ не могат да се съвземат, след като бившия шеф Йончо Арсов отнесе ценната флашка

Бандата на невинните

На "Герена" няма нито един отговорен за резултатите и дълговете

Футболна еуфория завладява Добрич

Добруджа играе най-важния си мач от 21 години насам

Ще изхвърлят ли съдиите Черно море от тройката

Отношение по темата взеха треньорът Илиев и капитанът Димов

Непостоянството на Костов

Треньорът затвърди стара слабост

Всички червени картони на Роналдо през годините

Португалецът с грозна проява в Саудитска Арабия

Левски отново е тъжна картинка!

"Сините" вече не са опонент на Лудогорец и ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки